14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović: Opozicioni bojkot parlamentarnih izbora izvjestan

Politika

Comments 4

Damjanović: Opozicioni bojkot parlamentarnih izbora izvjestan

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Bojkot državnih izbora je izvjestan, kao odgovoran i ozbiljan, nadam se i zajednički čin, crnogorske parlamentarne i vanparlamentarne opozicije, kazao je za Pobjedu mr Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik i šef Posebnog kluba poslanika u Skupštini.

"Nijesam se konsultovao sa kolegama koje su najavile izlazak na izbore u Tivtu, razumijevajući da se pristankom na ucešće na tim izborima preuzima puna politicka odgovornost za epilog. Podsjetiću da nije donešen novi izborni zakon, da su "prateći" zakoni donešeni bez ucešća opozicije, a njihovim pažljivim čitanjem otkriva se da nema suštinskih poboljšanja izbornog zakonodavstva već da je napravljena predstava za domaću i međunarodnu javnost. Podsjetiću i na "Sporazum o budućnosti" koji je potpisan od svih 39 poslanika opozicije i koji je jasan po pitanju uslova da se održe fer i slobodni izbori, kakvih u ovom trenutku nema u Crnoj Gori. Nema ni "tijela" za primjenu izbornog zakonodavstva, a jasno sam se među prvima zalagao da to bude tehnička vlada, koje bi kontrolisalo izbornu proceduru. Imamo v. d, odnosno apsolutno neregularno stanje u sudstvu, tužilaštvu, Ustavnom sudu, DIK-u, ASK-u, pa je valjda svima jasno u kojim uslovima treba da se uđe u izbornu utakmicu, u kojoj jedna ekipa ima i opremu i "publiku" i sudije na svojoj strani, a druga treba da "igra" na entuzijazam i sreću. Iz navedenih, ali i bezbroj drugih razloga, i nezavisno od odluke da li da se učestvuje na tivatskim izborima, bojkot državnih izbora, ukoliko se postojeće političko i institucionalno stanje drastično ne promijeni, je veoma izvjestan, kao odgovoran i ozbiljan, nadam se i zajednički čin, crnogorske parlamentarne i vanparlamentarne opozicije", kazao je Damjanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo

Koje i čije opozicije, bre. Pored DPS, izići će SD,SDP,Bošnjaci, 2-3 Albanske partije, i 4-5 srpskih partija ( fala Bogu ima ih petnaestak ). I eto ti "bojkota". U sretnim zemljama na izbore izlazi 3- 5 partija i sve je u redu...Prijetiš praznom puškom. A da ne priznate izbore ti vojvoda... ha,

trebaju nam novi i progresivni!

Konačno i nešto konstruktivno od opozicije državi, jer danas u Crnoj Gori ne postoji politička opozicija nego samo opozicija državi i takva ne da ne treba da učestvuje na izborima nego takvi ljudi moraju biti proćerani iz CG ili u Spuž. U svijetu se zabranjuje potičko djelovanje takvima.

Đoko Orlandić

Damjanović je "političko krilo" ruskog(GRU) terorizma u Crnoj Gori.