15 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović na 43. sesiji Savjeta za ljudska prava UN-a

Politika

Comments 0

Đukanović na 43. sesiji Savjeta za ljudska prava UN-a

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik Milo Đukanović govoriće danas na segmentu na visokom nivou 43. sesije Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija koja se održava u Palati nacija u Ženevi, saopšteno je i njegovog kabineta.

Na otvaranju sesije govoriće predsjednica Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger, predsjednik Generalne skupštine Tijani Muhamed-Bande, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, visoka komesarka UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet i član Savezne vlade i ministar vanjskih poslova Švajcarske Ignazio Cassis.

Đukanović će tokom boravka u Ženevi imati bilateralne susrete sa Visokom komesarkom za ljudska prava Michelle Bachelet i predsjednicom Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger.

Predsjednik će biti i visoki gost na ručku koji u čast Generalnog sekretara UN-a i Predsjednika Generalne skupštine priređuje predsjednica Savjeta za ljudska prava, stalna predstavnica Austrije.

Savjet će održati trodnevni segment na visokom nivou, na kojem će visoki zvaničnici iz više od 90 zemalja i međunarodnih i regionalnih ogranizacija ukazati na pitanja ljudskih prava koja su od nacionalnog i međunarodnog interesa i koja izazivaju zabrinutost, nakon čega će početi redovan dio martovskog zasijedanja Savjeta. Visoka komesarka UN-a za ljudska prava 27. februara će izvijesti Savjet o stanju ljudskih prava u svijetu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR