10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije se otvoreno umiješao u politiku: Ne glasajte one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Foto: Mitropolija.com

Politika

Comments 9

Amfilohije se otvoreno umiješao u politiku: Ne glasajte one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

„Ja vjerujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili“, poručio je Amfilohije sinoć u Risnu.

Poručio je i da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

„I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da dijeli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji“, rekao je on.

Kazao je da su duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali.

„I sada je još preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju. Crkva Božija je svetinja Božja, ona je za spasenje sviju i priziv Božji svima da se vrate sebi, da se vrate istini Božjoj, pravdi Božjoj, ljubavi Božjoj, nadi vječnoj, da se vrate vječnom dostojanstvu. Da ne žrtvuju sebe i druge, da ne žrtvuju djecu svoju onome što je ništavno, prolazno i smrtno, da se ne klanjaju (s oproštenjem!) debelom crijevu, nego da se klanjaju Bogu živome i istinitome“, poručio je Amfilohije.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Rosso

Ako ovo nije ugrožavanje ustavnoga poretka države, onda ne postoji ugrožavanje ustavnoga poretka države. Ako ne možete da zaštitite Ustav CG, ukinite ga i usvojite Ustav SPC za državu.

Prorocanstvo

Davno, ima i 20 godina, Jevrem Brkovic rece da ce ova kreatura iz Crne Gore otici krvavih ruka. Nadamo se da se ovo nece obistinit.

Fasisticka pomama II

Risto JE KRENUO NA SVE ili ... necu reci nista jer za njih nece biti nista ni u kom slucaju, ali ZA NAS MOZE BITI. Vise nema pardona, rukavice i maske su skinuli. Ostalo je GOLO VELIKOSRPSTVO, MRZNJA prema suverenoj i proevropskoj Crnoj Gori, krenulo se svim mogucim metodama podrzani od Srbije i Ru