10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savez za Evropu: Marković i Uljarević saglasni da je potreban savez za Crnu Goru i Evropu

Politika

Comments 0

Savez za Evropu: Marković i Uljarević saglasni da je potreban savez za Crnu Goru i Evropu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U okviru inicijative „Savez za Evropu“, danas su se susreli predsjednik Vlade Duško Marković i Daliborka Uljarević, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Tokom sastanka su razmijenjena mišljenja o nekoliko ključnih tema od značaja za proces demokratizacije i evropeizacije Crne Gore uz saglasnost da je potreban širok savez za Crnu Goru i za Evropu kako bi se dinamizirao proces crnogorskih pregovora sa EU.

Predstavnici CGO-a su u okviru pet tema koje su sami pozicionirali iznijeli ključne probleme i dali predsjedniku Vlade, u pisanoj formi, prijedlog kratkoročnih i srednjoročnih mjera intervencije.

“Na bazi realizacije tih mjera mi ćemo mjeriti istinsku opredijeljenost Vlade da vodi ovaj dijalog, a u narednom periodu ćemo biti u prilici da donesemo mjerodavnu ocjenu o tome”, kazala je Uljarević.

"Predsjednik Vlade je uvažio kritički pristup CGO-a, ali i izrazio zadovoljstvo konstruktivnošću. “Mi ćemo predložene mjere od strane CGO-a ozbiljno sagledati. Prepoznao sam vrlo utemeljene prijedloge i vjerujem da je javni interes da neki od njih budu realizovani u brzom vremenskom okviru”, naveo je Marković.

Tokom sastanka fokus je bio na pitanjima medijskih sloboda, pravosuđa i borbe protiv korupcije, obrazovanja i perspektiva mladih, odnosa Vlade i kritički orijentisanog dijela NVO sektora, kao i na procesu pregovora Crne Gore sa EU, navedeno je u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali u ime Vlade Crne Gore Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Suzana Pribilović, ministarka javne uprave i Aleksandar Drljević, glavni pregovarač, a u ime CGO-a Damir Nikočević, koordinator za razvoj i Tamara Milaš, koordinatorka programa za ljudska prava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR