12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"EP nastaviće da snažno podržava proces priključenje CG Uniji"

Politika

Comments 0

"EP nastaviće da snažno podržava proces priključenje CG Uniji"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sadelegacijomEvropskog parlamenta, koju predvodi poslanik Vladimir Bilčik, koopredsjedavajući  sastankom Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Brajović je istakao da je ovaj susret, kao i sastanak POSP-a, odlična prilika da sa novim poslanicima iz Evropskog parlamenta otvoreno razmjene mišljenja o postignutom napretku Crne Gore i daljim izazovima u procesu pristupanja.

"Dva radna dana POSP-a daće mogućnost poslanicima da razgovaraju o društveno političkim dešavanjima u Crnoj Gori i regionu. On se osvrnuo na rezultate Skupštine Crne Gore u proteklom periodu istakavši značaj rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Izrazio je uvjerenje da ćesve parlamentarne partije, učešćem u radu Skupštine i radnih tijela, pokazati neophodan stepen odgovornosti prema građanima Crne Gore. U tom kontekstu podsjetio je na spremnost vladajuće koalicije da bez uslovljavanja radi na unaprjeđenju izbornog ambijenta i jačanju povjerenja građana u izborni proces. Ističući bogatstvo Crne Gore kao multietničke građanske države, predsjednik Skupštine je istakao da svojim ostvarenjima nastojimo da pružimo snažne argumente za dalju podršku evropskih institucija našem integracionom putu", navedeno je u saopštenju.

Poslanik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik istakaoje da će Evropski parlament nastaviti da snažno podržava proces proširenja i priključenje Crne Gore Evropskoj uniji, imajući u vidu značajan doprinos koji Crna Gora daje stabilnosti regiona.

"Iskazao je spremnost d  poslanici Evropskog parlamenta svojim iskustvom daju podršku crnogorskim parlamenatrcima u daljem procesu integracije i usvajanja evropskih standarda. Uz isticanje da u potpunosti poštuju suverenitet Crne Gore da uređuje vjerska pitanja, naglasio je uvjerenje da će se dijalogom dovesti do impementacije usvojenih zakonskih rješenja.

Uz konstataciju da će se kontinuirana podrška Evropske unije Crnoj Gori u dostizanju standarda EU nastaviti u narednom periodu, sagovornici su se saglasilida politika proširenja treba da ostane visoko na listi prioriteta Evropske unije i u novom sastavu njenih institucija. Takođe, iznijeli su i svoja očekivanja od predložene evropske politike i razmjenili mišljenja o modelima buduće saradnje u cilju ubrzavanja procesa integracija Crne Gore", saopšteno je iz Skupštine CG.       

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR