11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodikove želje: Doživjeću ujedinjenje RS sa Srbijom i srpsku Crnu Goru

Politika

Comments 6

Dodikove želje: Doživjeću ujedinjenje RS sa Srbijom i srpsku Crnu Goru

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Predsjednik RS Milorad Dodik, u božićnom intervjuu za beogradski tabloid “Kurir” kaže kako postoji sjajna ideja da se RS izdvoji i napravi zajednicu sa Srbijom, i to zajedno sa četiri opštine Kosova.

Uz to ide i vraćanje dominantno srpskog predznaka Crnoj Gori.

Govoreći o BiH, Dodik ocjenjuje da je to neodrživa zemlja.

“Ona više nije ni jadna, nikakva, već je neodrživa. Tamo ne prolaze dobro ni Srbi, ni Hrvati, a ni sami Bošnjaci. Srbi i RS će bez oklijevanja uspostaviti sve svoje zahtjeve koji joj pripadaju u skladu s Dejtonskim sporazumom”.

Na pitanje najavljuje li to neku ofanzivu u 2017., Dodik odgovara potvrdno i precizira kako planira “političku ofanzivu, koja podrazumeva uvažavanje realnosti. Sigurno ćemo raditi na novom pozicioniranju RS i na unutrašnjem i na globalnom planu. Ako ne bude razumevanja za dogovor u BiH, mi nemamo razloga da ostajemo u njoj”.

Predsjednik RS ne krije šta je državni okvir kojem strijemi.

“Evo, postoji jedna sjajna ideja o kojoj smo nedavno mogli da čitamo, a to je da se RS izdvoji i napravi zajednicu sa Srbijom, i to zajedno sa četiri opštine Kosova. Uz to ide i vraćanje dominantno srpskog predznaka Crnoj Gori. To sve bi nam dalo dugoročno rešenje za stabilnost Balkana.

Dodik ne vjeruje da će kao funkcioner dočekati novu mapu Balkana, ali smatra da će doživjeti njenu realizaciju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Fiume

Nikad se snovi Srba o Velikoj Srbiji na srecu nece ispuniti. Crna Gora je vjecna!!! Izdajice poput Ranka Krivokapica na srecu je sve manje!!!

Cg-Mne

Kakav trio, Risto, Matija B, Dodik, kad bi se oni pitali Crne Gore ne bi postajalo ni kao geografskog pojma. Na njihovu zalost, a na nasu srecu, njihove zelje su pucanj u prazno!!!

mr

Iskreno se plasim da nesto slicno moze da se desi. Izdajnika i neznavenih je daleko vise nego sto mi mislimo... I kad tome dodas Ranja i Rakcevica koje samo interesuju fotelje, pa bilo sa kim, lopove iz dps koji su samo mislili o tome kako da se sto vise nafatiraju, onda postoji sasvim opravdana zebnja...