13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici opozicije nijesu potpisali zapisnike iz „političkih razloga“?!

Politika

Comments 0

Predstavnici opozicije nijesu potpisali zapisnike iz „političkih razloga“?!

  • Viber
Funkcioner Demokratskog fronta iz Nikšića i član Glavnog odbora Pokreta za promjene Arsenije Lalatović objavio je na svom Fejsbuk profilu faksimil zapisnika sa biračkog mjesta u Ozrinićima na kojem se vidi da predstavnici opozicije nijesu potpisali taj dokument - iz političkih razloga.


U zapisniku sa biračkog mjesta Ozrinići 127, koji je objavio Lalatović, navodi se da opozicioni članovi biračkog odbora nijesu potpisali zapisnik ,,zbog političkih razloga kao i zbog činjenice da su izbori nelegitimni, nezakoniti, jednopartijski i da je ugrožena tajnost glasanja“.

– Jedan od zapisnika, koji naravno nije potpisan od strane opozicije, a potpis predstavnika vlasti na samom dnu. Odgovori zašto su izbori nedemokratski i nezakoniti – napisao je Lalatović na svom Fejsbuk profilu uz fotografije zapisnika iz Ozrinića.

Prema saznanjima Pobjede, predstavnici opozicije su i na ostalim biračkim mjestima imali identična ili slična obrazloženja zbog kojih nijesu potpisali zapisnike o radu biračkih odbora.
Opozicija, iako je bojkotovala izbore, preko svojih predstavnika učestvovala je u radu biračkih odbora, a na čak 67 imala je i predsjednike.

U zapisniku koji je objavio Lalatović - u stavki pet koja je predviđena za konkretne slučajeve povrede izbornog postupka – opozicionari, međutim, nijesu naveli niti jedan razlog za taj stav.
U zapisniku se navodi da je glasanje proteklo u potpunom redu kao i da se za vrijeme glasanja nije desilo ništa što bi ugrozilo izborni postupak.

Po Zakonu o izboru odbornika i poslanika, ukoliko je ugrožena tajnost glasanja prekida se postupak glasanja, što opozicioni predstavnici u biračkim odborima nijesu uradili, ukoliko su smatrali da je ugrožena tajnost glasanja.

– Glasanje je tajno. Ukoliko birački odbor ne uredi biračko mjesto na način kojim se obezbjeđuje tajnost glasanja, birački odbor se raspušta, a glasanje se na tom biračkom mjestu ponavlja – navodi se u Zakonu o izboru poslanika i odbornika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR