11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Princ Nikola Petrović Njegoš odlikovan Legijom časti; Pažin: To je priznanje i za CG!

Politika

Comments 0

Princ Nikola Petrović Njegoš odlikovan Legijom časti; Pažin: To je priznanje i za CG!

  • Viber
  Crnogorski princ Nikola Petrović Njegoš odlikovan je danas u Parizu najvišim odlikovanjem Francuske Republike – Nacionalnim ordenom Legije časti.
 
Odlikovanje je princu Nikoli uručila direktorka za kontinentalnu Evropu Ministarstva vanjskih poslova Francuske Florans Manžen (Florence Mangin).
 
Ceremoniji svečanog uručenja u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske prisustvovao je, na poziv princa Nikole, potpredsjednik Vlade za politički sisitem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin.
 
Florans Manžen je rekla, uručujuči odlikovanje, da je princ Nikola pored bavljenja arhitekturom radio kontinuirano na jačanju francusko-crnogorskih veza, dajući tom odnosu, pored već postojeće istorijske veze, i savremenu dimenziju.
 
„Njegov doprinos se naročito ogleda u multiplikovanju kulturnih razmjena između dvije države, pogotovo osnivanjem Bijenala savremene umjetnosti na Cetinju“, rekla je Florans Manžen.
 
legija castiii zs
 
Potpredsjednik Pažin je čestitao princu Nikoli na izuzetno znajačnom priznanju ističući da je to ujedno priznanje i za Crnu Goru.
 
„Sama simbolika naziva odlikovanja je važna jer čast je jedna vrijednost koja ne bi trebalo da bude samo istorijska nego je to vrijednost koja i danas treba da bude aktuelna i vrijednost koja treba da bude interaktivno tkivo koje povezuje sve narode u Crnoj Gori“, rekao je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.
 
Dodao je da je uvjeren da će u budućem periodu čast biti jedna od najvažnijih vrijednosti u Crnoj Gori kao što je kroz istoriju bila.
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR