9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dijeta koja će obilježiti 2020.

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Dom i porodica

Comments 0

Dijeta koja će obilježiti 2020.

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kako se trendovi u svijetu mode i ljepote smjenjuju munjevitom brzinom, ne iznenađuje što se slične stvari dešavaju i kada su trendovi ishrane u pitanju, prenosi Radio Sarajevo. 

Poslije keto dijete i intervalnog posta, čini se da će 2020. obilježiti švedska dijeta.

Švedska dijeta podrazumijeva tri grupe namirnica, one koje ne smijemo konzumirati, one koje smijemo konzumirati i one koje povremeno možemo uvrstiti na naš dnevni meni.

Riječ je o dijeti koja se bazira na većoj količini povrća i vrlo malom unosu ugljenih hidrata, zbog čega se metabolizam ubrzava, a jedna od pristalica ovog režima ishrane je i model Elsa Hosk.

Ukoliko se odlučite za ovu dijetu smijete da jedete isključivo povrće koje raste iznad zemlje: spanać, avokado, krastavac, paradajz i papriku.

Dozvoljene su sve vrste mesa i ribe. Takođe možete jesti orašaste plodove, jaja, kao i mlječne proizvode sa niskom količinom mlječne masti.

Što se napitaka tiče možete da pijete vodu, nezaslađenu limunadu, kafu i čaj.

Povremeno je dozvoljeno da uključite i povrće koje raste pod zemljom poput krompira i mrkve, dok voće možete da jedete jednom dnevno i to samo ono sa niskim procentom šećera poput jagoda, borovnica i malina. Ako ste se uželjeli poslastica, povremeno sebi možete da dozvolite red crne čokolade sa minimum 70 posto kakaa.

Apsolutno su zabranjeni margarini, rafinirana ulja, zaslađivači, žitarice, voćni sokovi, alkohol, tijesto, slatkiši i skrobno povrće.

Zdrave masti koje možemo pronaći u lososu ili avokadu ključne su za ovu dijetu, kao i brojni vitamini i minerali koje možemo pronaći u povrću.

Ova dijeta praktikuje se dvije do tri sedmice za prve rezultate, a ako osjetite da vam ovakav jelovnik prija možete je pretvoriti u svoj režim ishrane kog ćete se dugoročno pridržavati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR