Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Trik koji otkriva je li jabuka svježa ili je bila zamrznuta

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: nezavisne.com

Trik koji otkriva je li jabuka svježa ili je bila zamrznuta Ilustracija/EPA-EFE/RONALD WITTEK

Osim ukusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrijednosti pa želite li poboljšati zdravlje jabukom na dan, prije kupovine provjerite jesu li svježe.

Ako nemate domaće jabuke teško je biti siguran kupujete li svježe ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na policama trgovina.

Peteljka je najbolji pokazatelj svježine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznima, peteljka će joj biti tamno smeđa, suva i lako će otpasti, a da biste je otrgnuli svježem voću, moraćete se pomučiti. Osim toga, prepoznaćete je i po zelenkastoj boji.

Valja imati na umu da rupice od crva nijesu najbolji pokazatelj je li jabuka prskana jer se može uvući između tretiranja, posebno ako se radi o pesticidima koji nijesu agresivni. Stoga sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća.

Komentari

Ariella,

Teško je s vašim portalom povezati ovaj budalasti naslov i tekst, ali znam da ga morate preuzeti u cjelini. Je li ista jabuka iz hladnjače i "zamrznuta"? Koje to "kuhinjske namirnice" skidaju otrove s voća? Suvislije, pls!

Ostavi komentar

0/300