15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom i IPification na Infofestu predstavili jednostavan i siguran način mobilne verifikacije korisnika

Tehnologija

Comments 0

Telekom i IPification na Infofestu predstavili jednostavan i siguran način mobilne verifikacije korisnika

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Crnogorski Telekom i kompanija IPification iz Hongkonga predstavili su prvog dana XXVI Festivala tehnoloških dostignuća – INFOFEST trenutno najsavremeniji način sigurne autentifikacije korisnika – IPification.

Zainteresovani za pitanja sajbersigurnosti, zaštite ličnih podataka i unapređenja korisničkog iskustva, mogli su da čuju na koji način IPification štitikompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija, istovremeno olakšavajući njih ovo korišćenje.

"Integracijom servisa IPification u različite aplikacije, vrijeme potrebno za autentifikaciju skraćuje se sa oko 45 na svega 6 sekundi, čime se u velikoj mjeri poboljšava korisničko iskustvo", kazao je na prezentaciji Saša Adžić, ekspert za razvoj softvera u sektoru za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma. Prednost je, ističe on, i zaštita privatnosti.

„Dok uobičajeni načini autentifikacije korisnika podrazumijevaju pamćenje komplikovanih šifri, ostavljanje biometrijskih podataka poput otiska prsta ili fotografije korisnika, korišćenje SMS poruka, IPification koristi infrastrukturu i informacije operatora u 'heširanom' obliku tako da nisu dostupne trećim stranama,čime se smanjuje mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka. Svijet novih mogućnosti istovremeno je i svijet veće sigurnosti korisnika.“ objašnjava Adžić.

Upravo to je razlog zbog kojeg je IPification pogodan za implementaciju u različitm oblastima – od bankarskog, preko IT pa do javnog sektora,ističe direktor kompanije IPification, Stefan Kostić.

„Korisnici aplikacija, bilo da je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma, sada mogu na potpuno bezbjedan način da se registruju i uloguju, obavljaju plaćanja, transakcije, i druge akcije unutar aplikacije, bez bojazni da će njihovi lični podaci biti ugroženi.“ – zaključuje Kostić.

Iz Telekoma su kazali da nastavljaju da šire ponudu savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima, kako bi izašli u susret specifičnim potrebamaposlovnih partnera i klijenata, ali i kako bi dodatno zaštili crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

IPification je u ponudi Telekoma za biznis korisnike i partnere od jula ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR