Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vulin: Za sve što radi Đukanović, Amfilohije proklinje Vučića

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM

Vulin: Za sve što radi Đukanović, Amfilohije proklinje Vučića

Predsjednik Pokreta socijalista i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije “proklinje” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za sve što je uradio crnogorski predsjednik Milo Ðukanović.

Vulin je, gostujući na TV Pink, kometarisao kritike koje su pojedini Srbi uputili na račun GI SDP zbog odluke da se pridruži Srpskoj listi.

“Uvjek postoje neki Srbi koji pravdaju ustaške zločine, koji služe da zamaskiraju njemačke zločine, da opravdaju šiptarske sločine, politiku Mila Ðukanovića. Kako da objasnite to što govori Amfilohije Radović? On proklinje neprekidno Srbiju i predsjednika Vučića za ono sto radi Milo Ðukanović”, rekao je Vulin.

Povodom tvrdnje Amfilohija da će vlast u Srbiji “izdati Kosovo”, Vulin je upitao zar nije Milo Đukanović izdao Kosovo.

“Pa onda (Amfilohije govori) – vi ćete uvesti Srbiju u NATO pakt. Nije li Milo uveo Crnu Goru u NATO? Onda kaže vi ćete napustiti crkvu i manastire na Kosovu? Nije li Milo Ðukanović opljačkao srpsku crkvu i donosi zakon po kojem će sve biti njegovo”- upitao je srpski ministar odbrane.

Za sve što je, zaključio je Vulin, Ðukanović uradio, mitropolit SPC proklinje Vučića.

“Vučić nije uradio ništa od toga. On je jedini državnik koji ima hrabrosti da kaže – neću u NATO. On je jedini državnik u Evropi koji ima hrabrosti da kaže – neću uvesti sankcije Rusiji. A Ðukanović, za kojeg Amfilohije kaže da je mudar čovjek i vijest političar, uveo je sankcije Rusiji. I nema kletve, nema ljutnje na Mila, a ima ljutnje na sve što je srpsko”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbija i sve što je sprsko “napadaju se sa svih strana”, iako, kako je naglasio, iz Srbije dolazi najveća moguća zaštita, briga i pomoć.

“Radimo koliko god možemo i šta god možemo za Srbe i srpsku crkvu na prostoru Crne Gore, a od poglavara SPC u Crnoj Gori imate samo napade na Srbiju, kletve, uvrede, napade na Vučića i puno razumijevanje za Ðukanovića”, rekao je Vulin.

Komentari

Posmatrac,

Ljudi, Vulin je samo srpski fasista i zato je pogodan za ministra odbrane. E sad, da bi neko bio fasista ne treba mu bas mnogo inteligencije.

ćuskija,

Blago domu u koji je!Ne kopa se kuća motikom nego da ovakvim.

mr,

Je li moguce da u visemilionskoj Srbiji stoluju ministri ovakvog intelektualnog nivoa. Nemoj Vucicu da te ovakvi brane, kumim te bogom. Kod nas ovakav ne bi mogao ni konjusar da bude. Vjeruj mi....

maksim,

kakva baraba i ovo ministar, i to odbrane....zemljo profundaj se...e srbijo dok imaš ovakve..

MAG,

Blago Srbiji sa ovako pametnim ministrom!???

Ostavi komentar

0/300