11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otkrivena klauzula u Gvardiolinom ugovoru

Fudbal

Comments 0

Otkrivena klauzula u Gvardiolinom ugovoru

Izvor: Mozzartsport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Tri i po godine života u Mančesteru. Za to vrijeme sedam pehara i igra koja impresionira navijače. Samo, sve ima rok trajanja, pa i mandat Pepa Gvardiole u Sitiju, pošto se sve češće čuju glasine kako bi katalonski stručnjak na kraju sezone mogao da napusti Etihad. Potvrda da je rastanak jedna od opcija stiže preko stranica uglednog Tajmsa, preciznog u objašnjenju da trofejni trener ima klauzulu koja mu omoguava da u junu napusti klupu engleskog prvaka.

Kad je maja 2018. potpisao novi ugovor sa Građanima, do 2021, Pep je u njega ubacio posebnu klauzulu. Na osnovu nje biće u prilici da bira hoće li narednog ljeta nastaviti posao na sadašnjem mjestu ili odlazi, s tim da prethodno mora da ispuni određene uslove kakve od njega zahtijevaju čelnici. Da li se ti uslovi odnose na osvajanje nekog pehara ili su skopčani sa finansijama nije (još) pojašnjeno, ali cijelo Ostrvo bruji da klauzula postoji i da samo od Gvardiole zavisi sljedeći potez. Doduše, svi mediji, prateći Tajmsovu inicijalnu vijest prenose kako ni treneri, ni Siti ne žele da se saradnja okonča na ljeto, da niko nikog ne pritiska, uslovljava, međutim...

Čak 14 bodova zaostatka za Liverpulom u Premijer ligi, sve duža lista povrijeđenih igrača, slaba reakcija tima na rezultate mimo očekivanja mogli bi da natjeraju Gvardiolu da digne sidro. Posebno ako se zna da će na ljeto završiti četvrtu sezonu u plavom dijelu Mančestera, što je jednako vremenu provedenom u Barseloni, uz napomenu da je tri godine proveo u Bajernu iz Minhena. Možda ni sam Pep nema ambiciju da počinje petu sezonu na istom mjestu. 

Kako klauzula o raskidu saradnje postoji, a nema sigurnosti da je Pep Gvardiola neće iskoristiti, Mančester Siti mora da bude u pripravnosti i traži potencijalnog narednog trenera. Jedno ime se posebno izdvaja. Nije teško pogoditi, riječ je o Maurisiju Poketinu koji je tokom petogodišnjeg mandata u Totenhemu izgradio reputaciju odličnog trenera, sposobnog da izdradi dopadljiv stil, gladan je trofeja , finansije ne bi bile problem Sitiju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR