13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Košarkaši se iz Podgorice sele u Kolašin: "Imaćemo pravu test utakmicu"

Košarka

Comments 0

Košarkaši se iz Podgorice sele u Kolašin: "Imaćemo pravu test utakmicu"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski košarkaši odradili su prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo.

Vrijeme provedeno u Podgorici iskoristio je stručni štab da se upozna sa formom igrača, pa da u Kolašinu od četvrtka pojača rad, posebno kada se kompletiraju redovi.

"Obavili smo testove i stekli uvid u trenutnu formu igrača, važno nam je bilo da odmah vidimo u kakvom su stanju. Normalno ima različitih stanja, igrača koji su došli već u punoj formi, a i igrača koji su na malo lošijem nivou, što nije problem. Cilj je bio da se kroz sedam dana rada u Podgorici stručni štab posveti individualno svakom od igrača. " kazao je selektor Mitrović i dodao:

"U Kolašinu ćemo već 1. avgusta imati trening u 18 sati. I tu će se već raditi ozbiljna košarka. Konačno ćemo imati i prvu test utakmicu, jednu sa Asvelom zatvorenog tipa. Varijanta meča sa Angolom je otkazana, ali ne remeti planove. Asvel dolazi 7. avgusta, a pred naš put za Lion ćemo odigrati taj prijateljski meč u laganijem ritmu. Dubljević dolazi prvog avgusta, a Vučević će nam se priključiti 7. avgusta. Realno je da do 14. avgusta imamo sliku 14 igrača koji bi trebalo da nastupe na pripremnim mečevima u Kini. Odatle moramo da selektiramo konačan spisak sa 12 igrača za Mundobasket."

Na treninzima u Bemax areni izuzetna je atmosfera. Momci su vrlo zadovoljni što su u poziciji da se pripremaju za tako veliki događaj kao što je Svjetsko prvenstvo.

Derik Nidam kao i uvijek donosi ogromnu pozitivnu energiju.

"Ovo je zaista povratak kući. Već četiri godine sam sa nacionalnim timom, dvije godine sam proveo i u Mornaru. Sve su to razlozi za samopouzdanje i zadovoljstvo, sada kada sam ponovo u Crnoj Gori. Opušteni smo i mirni, ali i sa dozom fokusa na rad, koja je potrebna već u ovoj fazi priprema. Poznajemo se odlično, već radimo i na nekim varijantama u igri. To što imamo dugo iskustvo zajedničkih utakmica nam je zaista bitno. I razlog za vjeru da nas čeka Mundobasket na kojem ćemo uživati." istakao je Nidam.

Naši košarkaši će u Kolašinu trenirati od 1. do 13. avgusta, a duel sa Asvelom zakazan je za 11. Nakon toga će Crnogorci nastupati na međunarodnom turniru u Lionu, rivali od 15. do 17. avgusta su Francuska, Argentina i Brazil. Posljednje provjere pred start Mundobasketa izabranici Zvezdana Mitrovića imaće od 23. do 27. osmog mjeseca, a rivali na turniru u Kini su Iran, Nigerija i Poljska.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR