9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovenački superstar najavio učešće na kvalifikacionom turniru

Košarka

Comments 0

Slovenački superstar najavio učešće na kvalifikacionom turniru

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Luka Dončić nije igrao ove godine na Mundobasketu. Slovenija, zemlja koja je pokorila Evropu prije dvije godine, zahvaljujući čuvenim Fibinim "prozorima" za kvalifikacije nije uspjela da se, kao i Hrvatska probije do Kine. Ali, zato će šansu za plasman na OI 2020. tražiti idućeg juna (23-28.) u olimpijskim kvalifikacijama.

Juče je svjetska kuća košarke dala spisak 24 reprezentacije koje će se boriti za četiri preostala mjesta. Koliko su važne ove kvalifikacije, prije svega zbog nastupa na Olimpijskim igrama u Japanu, gdje je učešće već obezbijedilo osam od ukupno 12 reprezentacija (Španija, SAD, Australija, Francuska, Argentina, Nigerija i Japan) govore i riječi Dončića koji je za tamošnje medije izjavio da jedva čeka tu priliku.

"Sjećam se kada smo igrali protiv Hrvatske u prepunim Stožicama... To je bilo nešto najljepše. Jako se veselim i jedva čekam da zaigram za reprezentaciju idućeg ljeta", jasan je lider Dalas Maveriksa.

Lukina želja je jasna, ali je veliko pitanje kako će se rješavati problemi učešća NBA igrača na ovakvim turnirima, prije svega zbog preoterećenosti, ali i visokih premije za osiguranje. Za četiri preostale pozicije idućeg ljeta će se boriti: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka R, Dominikanska R, Njemačka, Grčka, Italija, Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Porto Riko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR