9 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na pomolu novi skandal u NBA

Košarka

Comments 0

Na pomolu novi skandal u NBA

Izvor: B92

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Hjuston Roketsi su vjerovali da su pronašli način da u svoje redove dovedu Andrea Iguadalu, ali je NBA liga to spriječila.

Teksaška franšiza je potpisala ugovor sa veteranom Neneom Ilariom po čijem slovu bi njegova plata iznosila 10 miliona dolara.

Začkoljica u cijeloj priči je da je njegova osnovna plata zapravo 2,5 miliona, a da ostatak ide na bonuse koji su smatrani "izvjesnim" i "ostvarivim", pa je trebalo da uđu u kompletnu sumu plate.Bonusi su zavisili od broja nastupa brazilskog centra i pobjeda Hjustona – kao granice su navedeni brojevi 40 i 52.

Kako je izvjesno da bi se to dogodilo, Hjuston je namjeravao da Ilarija trejduje za Iguadalu, koji je poslije napuštanja Golden Stejta završio u Memfisu.

Ipak, NBA liga i Savez igrača su donijeli odluku da se bonusi, poput onih u ugovoru Ilarija, tretiraju samo kao bonusi, a ne kao dio plate, što dovodi do toga da je potencijalni trejd za Iguadalu nemoguć.

Iskusni krilni košarkaš bi u narednoj sezoni trebalo da zaradi nešto više od 17 miliona dolara, Grizlisi ne žele da "otkupe" njegov ugovor, već da naprave trejd u kom bi dobili nešto, da li to bili igrači ili draft pikovi.

Zbog ovog slučaja se oglasio i portparol NBA Tim Frenk.

"Ako je ugovor igrača trejdovan, onda u sumu koja mu je obezbjeđena ugovorom ne mogu da uđu bonusi, već samo osnovna plata", naveo je Frenk.

Džonatan Fejgen iz Hjuston kronikla je objasnio da bi Hjuston morao da "nađe" tim za koji se "pretpostavlja" da bi mogao da zabilježi 52 pobjede u sezoni, kako bi Neneovi bonusi bili uračunati kao opcija za trejd.

Novinar CBS Sportsa Semjuel Kvin je istakao da se u ovom slučaju radi o selektivnoj primjeni pravila.

"Timovi varaju sa bonus varijantama već godinama. Netsi i Lejkersi su to uradili i ovog ljeta. Odjednom, jednom timu koji želi da to uradi to nije dozvoljeno?", naveo je Kvin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR