13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Split prekrečio mural posvećen Jugoplastici; Rađa: Jadnici, gadite mi se

Košarka

Comments 0

Split prekrečio mural posvećen Jugoplastici; Rađa: Jadnici, gadite mi se

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Po nalogu splitskih gradskih vlasti u petak ujutru su komunalni redari prekrečili mural posvećen slavnoj generaciji Jugoplastike.

Jugoplastika 1988/89: Luka Pavićević, Duško Ivanović, Toni Kukoč, Goran Sobin, Dino Rađa, Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Teo Čizmić, Petar Naumovski, Žan Tabak i Božidar Boža Maljković.

Tačne informacije zašto je mural, koji je podsjećao sve Splićane na slavne košarkaške dane, prebrisan nema i građani ovog grada traže odgovor.

Dino Rađa je bio član čuvene generacije koja je osvojila tri evropske titule i povodom ovakve odluke vlasti u Splitu nije bio mnogo rječit.

Legendarni hrvatski košarkaš oglasio se putem Fejsbuka o ovoj situaciji.

"Sramota! Gadite mi se, jadnici neostvareni, koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je podizanje članske karte neke stranke. Jedino što znate to je prodavanje crvene i crne magle, da prikrijete svoja sra**a. Ne smeta vam što Dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam 'metro' što vozi jednog i po čovjeka dnevno, ne smeta vam što treba sat vremena za prolaz kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete da spojite Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena Arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali... Ali smeta vam najveći sportski uspjeh u istoriji grada. Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih nekoliko hiljada istinskih ljubitelja koji će doći u neđelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak", napisao je Rađa.

Jugoplastika je tri godine zaredom osvajala titulu šampiona Evrope (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), a Rađa je bio član tima u dva od tri pohoda na vrh Starog kontinenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR