12 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čović: "Prihvatili smo mišljenje naše agencije za bezbjednost"

Košarka

Comments 4

Čović: "Prihvatili smo mišljenje naše agencije za bezbjednost"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prvi čovjek Crvene Zvezde, Nebojša Čović kaže da taj klub nije doputovao na meč sa Budućnosti Voli zbog upozorenja bezbjednosnih organa Srbije.

"Ako se stavite u naš položaj. Ovo su bezbjedne procjene jedne države u kojoj se dešavaju neki procesi koje ne bih želio da komentarišem. A s druge strane imate procjene naših organa, zasigurno ću da povjerujem našim organima".

“Zašto bi se svi zajedno upuštali u taj rizik? I Budućnost i mi? Ne znam kud će to ići. Iskreno želim da se sve to smiri, ali ne želim da Zvezda bude uključena u sve to. A imali smo raznorazne najave, sa obje strane, šta nam se sprema. Ako je cilj bio performans u 18 časova neka ga održe bez nas. Još jednom podvlačim, predsjedništvo ABA lige nije donijelo nikakvu odluku. Nego je to bila sekretarica Vanja. Zašto je problem da se odložila utakmica? Kad smo to proslijedili direktoru ABA lige, dobili smo u 12.45, ne odgovor Predsjedništva, nego sekretarice Vanje koja često ima običaj da uzme ingerencije Predsjedništva, ona nam je proslijedila službeni dopis policije Crne Gore koja garantuje bezbjednost Crvene zvezde. Pitali smo: Je l to odluka Predsjedništva? Naravno, u kontaktu sa gospodinom Domagojem je rečeno da ona to ne može da radi. Dobili smo i zvaničan dopis poslije od crnogorske policije", kazao je Čović i dodao...

"Mnogo je Zvezda uložila u ovu ligu. I budite sigurni da nama nije cilj da rušimo ovu ligu. Ali ne možemo više ni da trpimo. Jedino je što nismo željeli da učestvujemo u političkim zbivanjima u Crnoj Gori. Stvarno ne znam zašto bi bio problem da se pomjeri utakmica za sedam ili 10 dana? Čak se nismo ni vodili ranijim dešavanjima, osim što ne možemo da imao povjerenje."

Čović je kazao da imamo različite procjene sa dvije strane.

"A i to garantovanje bezbjednosti smo dobili oko 12.30. I Iskreno vam kažem da mi u to ne možemo da vjerujemo, iako znam da bi Budućnost učinila sve da utakmica prođe u nekom regularnom toku. Ali to ne zavisi ni od Budućnosti. Da je obrnuta situacija, da se ne dao Bog nešto dešava u Beogradu, to bismo završili za sat vremena. To je sasvim normalno ako ne želite da od te utakmica pravite performans"

Klupski operativac Filip Sunturlić je kazao prvo želi da odvoji dvije stvari, sport i politiku.

"Mi smo KK, bavimo se košarkom. Najveći gubitnici su igrači i stručni štab, pa tek onda svi mi u klubu. S tim u vezi sa nemogućnošću da velikom rivalu na terenu pokažemo ko je bolji – to je jedna stvar koja nas boli. Pripremali smo se, bili spremni, ali informacije koje smo imali dovele su do toga da jije mogla da nam se garantuje bezbjednost. A koliko god da naše kolege iz Budućnost sve najbolje organizuju u samoj dvorani, ne možemo da predvidimo šta će se dešavati ispred. A ipak su zdravlje i životi bitniji od košarke. Naš prijedlog da se utakmica odloži 24. februar je kao idealan datum. Ni to nije bio fiksan datum. Samo je važno da osluškujemo situaciju koja se iz dana u dana pogoršava u tom dinelu. Možemo samo da poručimo i upravi ABA lige i Budućnosti da bi najbolje bilo da se utakmica ipak odigra, jer bi sve drugo bilo ugrožavanje same lige, a mislim da to ne smijemo da dozvolimo"

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

gost

Srpska BIA ga upozori da u CG Zvezdi nije bezbjedno. U CG politicki Srbi su jedini koji protestvuju i ugrozavaju bezbjednost i mir. Dakle, politicki Srbi iz CG su glavna prijetnja bezbjednosti kosarkasa Zvezde!

mr

Što ce mo sa protestima koji se kod njih odrzavaju, svakog vikenda, pa Buducnost igra sa svim bg klubovima, bez postavljanja bilo kakvih uslova. Zadnja sa Čovicevim FMP-om. I izgubljena. Je li se neko žalio na nesto! Sram vas bilo! Pihhhhhh!!

Podgoricanin

Kako zna BIA sto se sprema u CG ako se Srbija ne miješa!!!! Ili se možda miješa i direktno su umiješani u koordinisanje nemira??? Ovaj odgovor postavlja vise pitanja nego sto pruža odgovora.