9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kusovac, Janović i Agajev otvorili međunarodni karate seminar

Ostalo

Tag Gallery
Comments 0

Kusovac, Janović i Agajev otvorili međunarodni karate seminar

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac i ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorili su u Tivtu međunarodni karate seminar čiji je gost i predavač najtrofejniji karatista svih vremena i petostruki šampion svijeta Rafael Agajev.

Janović je izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora u prilici da ugosti stručnjaka poput Agajeva, i na taj način, obezbijedi značajne mogućnosti za unapređenje znanja u oblasti karatea.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pružaju podršku razvojnim programima nacionalnih sportskih saveza u rekordnim iznosima do sada. Kada je u pitanju karate, sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su, od formiranja Ministarstva, sredstva  koja se izdvajaju za razvoj ovog borilačkog sporta visestruko uvećana. Da smo na pravom putu pokazuje i ovaj seminar na kojem ucestvuje preko 200 karatista i na kojem Crna Gora ima priliku da ugosti gospodina  Rafaela Agajeva, koji je veliko ime u svijetu karatea.“ istakao je ministar Janović.

Prema njegovim riječima, država će nastaviti jos dinamičnije da ulaže u razvoj sporta i edukaciju sportskih  kadrova, što je, kako je naveo, i najbolja garancija za brži razvoj sporta u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac je istakao da je karate seminar događaj od međunarodnog značaja koji je okupio veliki broj učesnika.

“Ovaj događaja pokazuje još jednom da je Tivat prepoznat kao grad koji ulaže u sport i popularizaciju sporta. Seminar je od međunarodne važnosti, podstiče razvoj karate sporta i pozicionira Tivat na mapu sportskih destinacija. Zahvaljujem tivatskom karate klubu „Mawashi 2015“ koji je ideju organizacija ovog seminara pretočio u stvarnost, zajedno sa Karate savezom Crne Gore. Tivat je otvoren za ovu ovrstu događaja i ima sve uslove da ih uspješno organizuje”, rekao je Kusovac.

Agajev koji je profesionalno veoma zauzet, je rekao da je sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da u Tivtu održi seminar karatistima.

“U Crnoj Gori sam svega dan, jako me raduje što sam ovdje i veoma sam zadovoljan dočekom. Nadam se dobroj saradnji i uspješnom seminaru”, kazao je najtrofejniji karatista svih vremena.

Kako je saopštila Tamara Vučinović, moderator seminara u ime Karate saveza Crne Gore, karate seminar u Tivtu je jedan od najvećih sportskih događaja u Tivtu i Crnoj Gori.

“Događaj treba upisati zlatnim slovima u istoriju crnogorskog sporta, jer u ovom svojstvu u našu državu nije dolazio trofejniji sportista“, navela je Vučinović.

Legendarni Agajev, na ovom seminaru edukovaće više od 100 karatista i sportskih radnika iz Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije i Crne Gore.

Treninzima će prisustvovati  i crnogorski karatisti, osvajači medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima Marina Raković, Milena Jovanović, Jelena Maksimović, Mario Hodžić, Bojan Bošković, Nenad Dulović i Nikola Malović.

“Karate klub Mawashi 2015 izražava veliku zahvalnost Opštini Tivat koja je prepoznala značaj ovog dogadja i ponijela veliki dio posla oko seminara kao i mnogih drugih projekata. U ime kluba i svih sportista još jedno veliko hvala”, rekao je Aleksandar Ćalić, u ime KK Mawashi 2015.

On je podsjetio da je  Agajev kapiten azerbejdžanskog tima, i da svakog mjeseca dobija pozivnice sa različitih kontinenata i zemalja svijeta za izvođenje različitih obrazovnih i edukativnih seminara.

“To dovoljno govori o važnosti samog seminara i napora Karate kluba Mawashi da jednog ovakvog renomiranog sportistu uspiju dovesti u našu zemlju, u Tivat”, dodao je Ćalić.

Agajev je živa legenda u karateu i svoje ime je izgradio time što je zadnjih 20 godina u samom svjetskom  vrh. Ima 11 evropskih zlata, 5 svjetskih zlata, osvojene Kombat igre, Olimpijske, Svjetske, Evropske igre, bezbroj Premijer liga i svjetskih Kupova.

1998. osvojio je otvoreni šampionat Engleske, a od tada skoro nikada nije izgubio.

On danas drži vođstvo u svojoj klasi. Uprkos njegovim mladim godinama, uspeo je da ostvari sve najveće sportske pobjede u karateu. Predsjednik Svjetske karate Federacije Antonio Espinosa prozvao ga je "dijamantom u svijetu karatea”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR