11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Vjerujem da je ovo prava Budućnost"

Rukomet

Comments 0

"Vjerujem da je ovo prava Budućnost"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukometašice Budućnosti u Podgorici su počele pripreme za novu sezonu. Prvi trening u Sportskom centru ''Morača'' protekao je u znaku testiranja pod budnim okom kondicionih trenera Maje Ivanović i Tanje Šarenac, a ekipa će u glavnom gradu naše države boraviti do ponedjeljka.

Od naredne sedmice planiran je bazični dio priprema u Beranama, kada će ekipa biti kompletna nakon što im se priključi golmanka Emili Stang Sando, koja ima obaveza sa reprezentacijom Norveške.

- Djevojke su imale zahtjevne programe tokom ljeta, a na to nas je navela činjenica da smo u posljednje dvije sezone imali problema sa povredama i lošim oporavcima nekih od njih. Vjerujem da će naporan rad dati rezultat i ostvarenje cilja, a to je konkurentan tim u svim mečevima koji može da izbori plasman na finalni turnir Lige šampiona. Igračice koje su stigle kao pojačanja posjeduju veliki kvalitet, a i njihove ambicije su se podudarile sa visokim ambicijama kluba. Konkurencija nije mala, veliki broj timova ima odlične sastave, ali vjerujem da je ovo prava Budućnost i radujem se početku rada sa ovim djevojkama – kazao je trener Dragan Adžić.

U pauzi između dvije sezone, dvostruki šampion Evrope angažovao je šest pojačanja – uz crnogorske reprezentativke i povratnice u dres Budućnosti Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, na vjernost našem klubu obavezale su se Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović, norveška golmanka Emili Stang Sando, kao i najbolja mlada igračica Bosne i Hercegovine Jovana Ilić.

- Ekipa je mlada sa nekoliko iskusnih djevojaka. Mislim da će to biti dobitna kombinacija da napravimo dobar rezultat. Budućnost je klub koji ima tradiciju i šampionske ambicije, zato sam i odlučila da dođem u Podgoricu, jer i meni ne fali motiva. Daću sve od sebe da pomognem ekipi i da dam doprinos u dobrim rezultatima tima. Početak priprema je najteži, ali bez toga se ne može – kazala je Lazović Varlec.

Jedan od glavnih aduta u novoj sezoni u kojoj je cilj plasman na finalni turnir u Budimpešti nakon dvije godine pauze je reprezentativka Srbije Sanja Vujović.

- Imala sam prilično dugu pauzu, ali spremala sam se tokom ljeta. Sada kreću prave pripreme i nakon testiranja okrećemo se bazičnom dijelu koji ćemo odraditi u Beranama. Kao i svi u klubu vjerujem da se sve postiže napornim radom i jedva čekam pripreme koje su pred nama. Malo je nedostajalo timu da se plasira na finalni turnir Lige šampiona u prethodne dvije godine, ali nadam se da ćemo to uspjeti u novoj sezoni u kojoj je Budućnost jača za dvije povratnice i nekoliko djevojaka koje su drugih država. Primarni cilj je finalni turnir, a u Budimpešti je sve moguće – kazala je Vujović.

Već početkom avgusta kreće serija pripremnih mečeva – u Podgorici su planirani dueli protiv Bresta, Ramniku Vlčee i Astrahana, sredinom mjeseca, u Brestu, provjere protiv Meca, CSM Bukurešta i Đera, a krajem osmog mjeseca, rivali u Grudama su Bjelovar i Podravka.

Nova sezona Lige šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici gostovati francuski Brest. Rivali su u grupi su još rumunska Rimniku Vlčea i njemački Bitighajm, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirana tima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR