12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurašković najuspješniji sportista Berana u kategoriji juniora

Izvor: Foto: Opština Berane

Rukomet

Comments 0

Đurašković najuspješniji sportista Berana u kategoriji juniora

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Titulu najuspješnijeg sportiste Berana, u kategoriji juniora, u 2018. godini prema odluci stručnog žirija iz tog grada ponio je bivši rukometaš Ivangrada, a od ove sezone Rudara iz Pljevalja, Nemanja Đurašković, saopšteno je iz Opštine Berane. 

Nemanja ima devatnest godina, osnovnu i srednju školu je završio u Beranama. Rukometom  se bavi od dvanaeste godine i član je juniorske reprezentacije Crne Gore.

Prve korake je napravio u RK Ivangrad, gdje je prošao sve kategorije od petlića do prvog tima. 

Za serijal "Budućnost beranskog sporta" kaže da je počeo da trenira rukomet na nagovor roditelja, odnosno majke, koja se takođe u mladosti bavila rukometom. 

Ko je uočio tvoj talenat?

-          Čovjek koji je zalužan za to je trener mađih kategorija u Ivangradu, Suad Skenderović. Moji drugovi ja smo mnogo naučili od njega. Veliki je njegov doprinos da se izgradim kao rukometaš na poziciji – lijevi i srednji bek. Kasnije sam napredovao zahvaljujući trenerima Mikiju Novoviću i Mirku Anđiću.

Najveći uspjeh u tvojoj karijeri?

-          Sa Ivangradom smo bili prvaci pionirske i kadetske lige Crne Gore, a trijumfovali smo i na međunaradnom turniru u Kraljevu.

Kako si ušao u juniorsku reprezentaciju?

-          Osvajanjem pionirske lige, uslijedio je poziv od selektora. Od tada sam stalni član reprezentacije Crne Gore, zajedno sa bivšim saigračima iz Ivangrada i drugovima Lukom Došljakom i Đorđijem Folićem.

Kako se postaje uspješan sportista?

-          Dosta stvari utiče na karijeru sportiste. Kroz jedan ozbiljan rad i odgovoran odnos prema treninzima može se doći do uspjeha. Naravno u granicama sportskog života uvijek se nalazi vremena za druženje sa prijateljima, djevojkom i naravno sa svojom porodicom.

Danas si član Rudara iz Pljevalja koji igra u prvoj ligi, kakvi su tvoji utisci do sada?

-          Klub je odlično organizovan, treninzi su dobri, ima dosta mladih igrača koji su članovi reprezentacije. Sve u svemu Pljevalja su lijep grad, a Pljevljaci su sjajni domaćini.

Šta je to što bi želeo da ostvariš u nastavku karijere?

-          Prije svega ja volim ovo što radim i to je rekao bih ostvarenje nekog mog sna.Volio bih jednog dana da igram za Vardar iz Skoplja i naravno u Ligi šampiona.

Uzor?

-          To je svakako sjajni Majk Hanson.

Šta bi poručio nekim novim klincima koji tek počinju da se bave sportom?

-          Mislim da je najvažnije da vole taj sport koji treniraju, slušaju svog trenera, kao i da daju sve od sebe i  nikada ne odustaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR