9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Bljesak" I "Oluja" su bile oslobodilačke akcije

Stav

Comments 10

"Bljesak" I "Oluja" su bile oslobodilačke akcije

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Novak Adžić

Činjenice, neophodno, trebamo uzeti u obzir i koherentno njima, nemam bojazni da lično kažem; bio sam kao istaknuti clan LSCG na strani Hrvatske i Hrvata u oslobodilackom ratu 1991-1995, te "Bljesku" i "Oluji" 1995.

Protiv svih zločina sam vazda bio, srpskih i drugih, znači i hrvatskih, te bio sam protiv tada Miloševićeve i Tuđmanove agresije na Bosnu (1992-1995) i njene podjele, utanačene u Karađorđevu i Tikvesu (mart-april 1991) kao sto sam i danas.

A, cetnicko-velikosrpskim strukturama u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj poručujem: "Sjetite se Vukovara, Skrabrnje, Dubrovnika i zločinacke agresije na Hrvatsku, bombardiranja Šibenika, Zadra, Zagreba itd, i to Vam, uvažena gospodo kažem, kao autohtoni Crnogorac i liberal.

Bio sam za pad tzv. RSK 1995., a protiv zločina nad Srbima i bio sam pristalica integracije okupiranoga hrvatskoga teritorija u sastav Republike Hrvatske.

4.-5. jul, je indirektno i crnogorski praznik i Crna Gora i treba da šalje u Hrvatsku u Knin (Zvonimirgrad) na Dan pobjede, dan hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti svog predstavnika.

Žao mi je svih zrtava i to je princip moj, a lično mislim da su se Milošević i Tuđman dogovorili o padu Tzv. Krajine. Uostalom to u svojim memoarima konstatuje i Martin Spegelj.

No bilo kako bilo, "Oluja" je bila oslobodilačka akcija hrvatske vojske da se konacno slomi srpski agresor i okupator u Hrvatskoj, i tada sam je lično podrzao, a iza nje je stala SAD.

I danas mislim da je to svijetla akcija, ali duboko osuđujem zlocine nad srpskim civilnim stanovništvom, za koje sigurno nije kriv sjajni general Ante Gotovina, koji je s Markacem i pravosnažno oslobođen u Hagu.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Boško Agram

@Marko, najveći dio od tih 2000 su sami srpski vojnici, 'šešeljevci', 'tigrovi' i 'škorpioni' pogazili tenkovima u bježaniji. Ovi što su se dokopali Srbije dočekani su gore od azilanata iz Sirije. Po ko zna koji put dokazana je ona Drljevićeva: 'Domovine se ne mogu mijenjati kao konji na vašaru'.

Momčilo

@Marko, Nikako niko da kaže da su Srbi pravili dvije srbske "države" ( SAO, a onda i republika srpska krajina, i zapadna Slavonija ) na teritoriji Hrvatske. Pa ko bi to dozvolio.Zločina je bilo na obje strane, bez toga ne ide. A Srbi su pobjegli, jer su "uprljali " ruke, sami. Borili se protih drž

Marko

@Kurke, Jesi li ti svjestan da je u toj ''cistoj'' ubijeno ili nestalo preko 2000 ljudi??? Shvatam komplekse koje vas tuku u odnosu na Srbe, ali ovo postaje patoloska mrznja....