10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pustahiju na lomaču!

Stav

Comments 8

Pustahiju na lomaču!

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Piše: B. Grinevski

Nije govor mržnje kada unajmljeni “analitičari” i domaći političari kažu i pišu da su samo plaćenici u našoj zemlji patriote, tj. da je naš patriotizam sasvim lažan i da je, naravno, to prezreni nacionalizam, koji, pri tome, “smrdi na balegu”. (Balega je baljega, prim. prevodioca.) Ne, to nije govor mržnje.

Nije govor mržnje kada se za Crnogorce kaže (i ponavlja, sa najviših mjesta i sa svih portala, papirnih i elektronskih medija, teritorijalno domaćih i bezbrojnih stranih, odnosno srpskih) - da su Crnogorci izrodi, izmišljeni narod, kopilad, s repa i iz onog ispod repa Evrope, Birolijev nakot, virus iz vatikansko-komustički epruvete, da su izdajnici, ustaše, kvislinzi, mafijaši, lopovi i lopine, milogorci i smrdljivi montenegrini. Ne, to nije govor mržnje.

Nije govor mržnje kada se blate, straše i plaše svi ostali u Crnoj Gori koji nijesu Srbi i kada se zlokobno prozivaju, kada im se crtaju mete, objavljuju adrese, psuje otac i majka i sve po spisku, kada im se reče da su šiptari, balije, izdajnici stari i novi, te da su ustaše, opet i naravno, i kada im se prijeti što se uopšte miješaju u sopstveni život, u sopstvenoj državi, koja je njihova koliko i Tvoja, uvaženi čitaoče! Ne, to nije govor mržnje! Nikako, oklen to da bude govor mržnje?!

Nije govor mržnje kada se poziva na razbijanje naše države, huška na nasilje, kada se lomi i pali, napada sve i svako ko se drzne da bilo što reče protiv te pomame. Nije govor mržnje kada se sve što ne svira u diple gubitničkog i osramoćenog srpskog ekstremnog šovinističkog i zločinačkog nacionalizma, poraženog u ratovima, ne samo u četiri posljednja, ali nikad dokrajčenog, žigoše kao “anti-srpstvo”, kao nešto što treba skrajnuti, ućutkati i utući. Ne. Ni govora - to nije govor mržnje!

Nije to govor mržnje i na to se ne reaguje. Nije zgodno. Mogu da vas prozovu. Da se “prstom kažuje” na “izdajnike”, koji šire “mržnju prema srpskom narodu”. A to nije prijatno. Nikako ne valja, uprkos činjenici da smo tu istu obmanu, lažu i zločinačko huškanje na rat i sukob jedva preživjeli prije trideset godina.

Treba sve opet. Stasale su nove neznavene generacije, koje ima da hodaju i plivaju đe im se reče i kako im se kaže. Ko na to ukaže, kao pametni i pismeni i hrabri Milorad Pustahija, treba odmah da se ućutka. Organizovano, smišljeno, urotnički, crnorukaški i bratski, sa sve grantovima za kreiranje i promociju vrijednosti slobodnog i otvorenog društva i slobodne medijske riječi.

Tu, dakle, nema nikakve dileme. To je tako. Ćuti i muči, trpi i pati. Ili ćeš na stub srama, u nove “Odjeke i reagovanja”!

Nema, naravno, nikakve dileme, da valja pravdati Milorada Pustahiju. Ne treba i nemojte, lijepo bi’ ve zamolio. Time bi se samo dalo na ozbiljnosti jednom hajkačko-čoporskom društvu, koje svoj stid i sram, ljudski i profesionalni, pred nasrtajem na pravo Crne Gore da postoji i da ostvari svoje neotuđivo pravo, pokušava da pokrije akcijama koje najviše liče na ono kad stotinu lovačkih kerova jure jednu jedinu slobodnu lisicu. (Mada su to Englezi odavno zabranili, ali to ovi nepomenici - hajkači na Milorada Pustahiju - nisu još saznali, očigledno.)

Jedina dilema je, zapravo, da se malo cinično ”nalisičimo”- kako se pravilno reče: o, Pustahijo Milorade, talibanu jedan? Ili je ispravno, o, Milorade Pustahijo, talibane jedan?

To je, vaistinu, jedina preostala nepoznanic kod agitprop-ombudsmansko-nvo-orkestrirane hajkačko-progoniteljske kvazi-inkvizicijske grupacije novih Crnih Kmera, u disciplini plivanje za časnim krstom, Č veliko, uz horsko milosrdno i ljubezno hajkanje o prizrensko-kosovsko-srpskim sponama i nakanama, “iduće godine, u ovo doba”, a sve u hladnim vodama crnogorskim, pardon srpskim!

Zato, Pustahiju na lomaču, da ispunimo i taj EU standard i zatvorimo i to poglavlje, da se ugrijemo na logoraškoj vatri! Saborno. Ko ne dodje, izdajnik je.

Pustahiju na lomaču, dok je još živ i dok još umije i smije da piše, bandoglavi drznik jedan crnogorski i fašistički! Na lomaču, dok je još neosušen, da ne organizujemo novu Podgoričku skupštinu o ustavnom patriotizmu i donesemo zaključak broj 14, kao nekad junaci njihovi/naši, pod stražom i bajonetima vojske druge države, da se odmah “zakopaju suvi ljudski leševi”, slava im i milost, obojici! (Upravo tako tamo piše, recite i Njegovom Preosveštenstvu, a i njegovim nadredjenima u Beogradu, prije nego se i definitivno razidju!)

Gospodina Pustahiju na lomaču, na ‘vi čas, bio-ne bio kršten, a da odabrani leleču i kukaju - ali uz prethodnu dozvolu i ausvajs da to mogu na ijekavskom, na našem jeziku, pu, pu, ne pomenuo se, grdan, izmišljeni crnogorski jezik nepostojeći! Da ga prokunu, takođe, sram ga i stid bilo te brani sopstvenu zemlju, tu kriminalnu ružnu nepomenicu izmišljenu izdajničku montenegrinsko-malezešku!

Pustahiju na lomaču, bre!

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Vojo S

Puna podrska za nenadmasnog Pustahiju. Vise vrijedi bilo koji njegov tekst nego godisnje izdanje Vesti.

Đoko Orlandić

@Nikac Od Rovinja, Nijesu Vijesti prosrpski medij, no najgora mafijaškao-lopovska organizacija. Rade samo za pare. Ranije za CIA i BND, a sada su im glavni finansijeri GRU i KOS. Što se tiče napada na Pustahiju, to je najgori inkvizicijski Srednji vijek. Taj Vuković ima veze sa novinarstvo, koliko i

Nikac Od Rovinja

@danilo s. Ima nečeg dobrog u tome što rade Vijesti, ovih dana. Ne znam kako, ali jedan dio suverenisti nije vidio, nije želio da vidi, da su Vijesti već godinama prosrpski medij. Tačnije, uvijek su služili onome ko ih plaća, a u pisljednjih pet godina očito je da to rade Moskva (v)i(a) Beograd. Sad, povodom Zakona o slobodi vjeroispoVijesti, niko ko ima više od dvije ganglije ne može da ne vidi kako služe Amfilohiju i SPC.