12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stoltenberg: NATO ima mjere ako Rusija nastavi da krši INF

Svijet

Comments 0

Stoltenberg: NATO ima mjere ako Rusija nastavi da krši INF

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

NATO može preduzeti različite mjere ako Rusija nastavi da krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i dodao da će nastaviti da pozivaju zvaničnu Moskvu da se vrati poštovanju sporazuma.

On je rekao da će na ministarskom sastanku, koji počinje danas u Briselu, razgovarati o ruskom kršenja INF-a i odgovoru NATO-a.

„Neću unaprijed uticati na ishod rasprave koju ćemo imati danas i sjutra i neću vam sada reći što ćemo tačno učiniti, jer smo još usresređeni na vraćanje Rusije poštovanju INF-a. Rusija ima rok do 2. avgusta da spasi Sporazum“, dodao je Stoltenberg.

Kako je rekao, do sada nijesu vidjeli bilo kakvu stvarnu namjeru ili promjenu u ponašanju Rusija koja ukazuje da će se vratiti poštovanju INF.

Stoltenberg je rekao da će na ministarskom sastanku razmotriti i različite mjere koje će NATO preduzeti ukoliko Rusija nastavi da krši Sporazum.

„NATO ima širok raspon mjera koje može da sprovede ako se Rusija ne vrati poštovanju INF-a. Ipak ćemo nastaviti da pozivamo Rusiju da se vrati poštovanju sporazuma. Ako to ne učine, onda ćemo sprovesti mjere. Neke od njih možemo brzo sprovesti, a za neke će trebati više vremena“, dodao je Stoltenberg.

On je kazao da je razmještanje ruskih raketa SSC-8 veoma ozbiljno pitanje.

"Ove rakete su sposobne da nose nuklearne glave, one mogu dostići evropske gradove u roku od nekoliko minita. Teško ih je detektovati, mobilne su i stoga smanjuju vrijeme upozorenja", objasnio je Stoltenberg.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR