Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Iran opet prijeti: Spremni smo za različite scenarije

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: B92/Glas Amerike

Iran opet prijeti: Spremni smo za različite scenarije

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji upozorio je na moguću eskalaciju tenzija pošto su britanski zvaničnici odbili da ukinu sankcije Teheranu.

Britanija je zapljenu tankera Stena Impero u Ormuskom moreuzu nazvala "neprijateljskim aktom", javlja Rojters, prenosi "Glas Amerike".

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bedinedžad napisao je na Tviteru da "Britanija mora da obuzda one političke snage koje žele eskalaciju tenzija, mnogo veću od pitanja zapljene tankera", te da je "momenat u regionu veoma opasan i ośetljiv" i da je "Iran spreman za različite scenarije".

Ministar odbrane Velike Britanije Tobijas Elvud nije isključio mogućnost uvođenja sankcija Teheranu.

"Sada moramo da se pobrinemo da riješimo pitanje zaplijenjenog broda i omogućimo da brodovi pod britanskom zastavom plove bezbjedno u tim vodama", rekao je Elvud za Skaj njuz.

On je rekao da se razmatraju različiti odgovori Teheranu, među kojima su i sankcije i da će London o tome razgovarati sa saveznicima.

Iranska revolucionarna garda presrela je u petak tanker Stena Impero i zaplijenila ga, dok je na njemu bilo 23 člana posade.

Saopšteno je da su svi dobro.

Ostavi komentar

0/300