16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurc: "Zapadna arogancija" prema istočnoj Evropi

Izvor: Foto: EPA

Svijet

Comments 0

Kurc: "Zapadna arogancija" prema istočnoj Evropi

Izvor: b92

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc kritikovao je "zapadnu aroganciju" prema istočnoj Evropi, ocjenivši da je to opasan razvoj.
 
On je kao "apsolutno pogrešnu odluku" okarakterisao odbijanje početka pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Kurc je, u intervjuu njemačkom "Frankfurter Algemajne cajtung" (FAZ), upozorio na opasnost produbljivanja razdora između istočne i zapadne Evrope.

"Djelimično prisutna zapadna arogancija doprinosi jačanju negativnih osjećanja na istoku Evrope, a posljedica je i da stanovništvo zapadne Evrope na građane istočnog dijela kontinenta gleda sa visine", objasnio je on.

On je poručio i da ne cijeni politiku "uzdignutog prsta i moralne arogancije", kao i da se od osnovnih vrijednosti, kakve su vladavina prava i demokratija, ne smije odustajati ni pedalj.

"To je osnova EU. To što su u migranstskoj krizi pojedine države pokušale da drugima nametnu politiku otvorenih granica je sigurno produbilo razdore u Evropi", smatra bivši austrijski kancelar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR