Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hapšenja na granici: Policijska akcija izazvala sukobe, uhapšeno 18 demonstranata

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: B92/Tanjug

Hapšenja na granici: Policijska akcija izazvala sukobe, uhapšeno 18 demonstranata EPA/EFE

Francuska policija uhapsila je danas 18 demonstranata koji se bore za nezavisnost Katalonije.

Policija je koristila suzavac i palice kako bi rasturila demonstrante koji su više od 24 sata blokirali glavni granični prelaz između Francuske i Španije.

Policija je potom počela da odnosi vozila i otpad i najavila ponovno otvaranje puta za saobraćaj nekoliko sati kasnije, prenio je AP.

Policijska akcija izazvala je manje sukobe s demonstrantima, a regionalna uprava je saopštila da niko nije povrijeđen u operaciji koja je trajala cijelo jutro.

Nekoliko stotina demonstranata ostalo je oko prelaza La Žonkuera, a pored njih je stajala španska katalonska regionalna policija.

U jednom trenutku je ka gomili demonstranata krenuo kamion koji su okupljeni protestanti gađali.

Planirani trodnevni protest počeo je juče, organizovala ga je tajna aktivistička grupa pod nazivom Demokratski cunami, koja je organizovala mnoge proteste nakon što je 10-ak katalonskih suverenističkih lidera osuđeno prošlog mjeseca zbog akcija za nezavisnost Katalonije.

Administracija za region Istočnih Pireneja na jugu Francuske saopštila je da je operacija rasturanja demonstranata izvedena u tijesnoj saradnji sa Španijom.

Ostavi komentar

0/300