9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zapadni Balkan je prioritet za Evropsku komisiju

Svijet

Comments 0

Zapadni Balkan je prioritet za Evropsku komisiju

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Evropski komesari poručili su danas da je Zapadni Balkan prioritet Evropske komisije (EK) i pozvali na veće prisustvo i agažaman Komisije na Zapadnom Balkanu.

”Proširenje je ključna politika Evropske unije i predstavlja geostratešku investiciju u mir, demokratiju, napredak, sigurnost i stabilnost u Evropi”, rečeno je u EK, prenosi Tanjug.

Komesar za pristupne pregovore Johanes Han na sastanku svih komesara u Briselu obavijestio je članove EK o dešavanjima u oblasti procesa proširenja nakon oktobarskog sastanka EU lidera, a uoči ministraske rasprave na Savjetu za opšte poslove, planirane za 19. novembar.

”Zapadni Balkan jeste prioritet EK i naša saradnja bi morala da bude produbljena, kako bi bila usklađena sa sve širim zajedničkim interesima građana Evrope i zemalja kandidata”, izjavila je portparolka Komisije Mina Andreeva.

Andreeva navodi da su se EU komesAri složili da, u skladu sa svojom snažnom posvećenošću regionu, moraju mnogo više da budu na terenu i da se angažuju u radu sa zapadnobalkanskim partnerima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR