16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trudnu ženu u Francuskoj usmrtili psi

Izvor: Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Svijet

Comments 0

Trudnu ženu u Francuskoj usmrtili psi

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

 Jednu trudnu ženu usmrtili su psi u šumi na sjeveru Francuske, gdje je u toku bio lov sa lovačkim psima, saopštili su istražitelji.
 
Tijelo Elize Pilarski, 29, koja je šetala svoje pse, nađeno je u šumi oko 90 kilometara od Pariza, prenio je BBC.  

Autopsija je pokazala da je Pilarski preminula od „posljedica krvarenja nakon ujeda po rukama, torzu i glavi”, saopštili su istražitelji. Sprovode se DNK testovi na 93 psa, uključujući one koji su učestvovali u lovu i pet pasa koji su pripadali stradaloj ženi, kako bi se utvrdilo koji su je napali.

Policija slučaj tretira kao ubistvo, navodi BBC.

Prema saopštenju tužilaštva, Pilarski, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće,  šetala je u subotu kada je pozvala njenog partnera Kristofa i rekla mu da se plaši da bi čopor pasa mogao da je napadne. On se nakon toga uputio u tu oblast, gdje je kasnije pronašao njeno tijelo.

Brižit Bardo, predsjednica fondacije za zaštitu životinja, kazala je da je duboko potrešena zbog ovog slučaja i u pismu pozvala Elizabet Borne, francusku ministarku za ekološku tranziciju da „smjesta suspenduje sve lovačke dozvole za ovu sezonu”. 

Međutim, Francusko lovačko udruženje sa sjedištem u Parizu navelo je da „ništa ne ukazuje da su lovački psi umiješani u smrt žene”.

Francuska ima preko 30 000 lovačkih pasa a iz udruženja je saopšteno da su „ti psi dresirani da love određene životinja i slušaju čovjeka u svim okolnostima”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR