14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp: Čuvajte se Rusije, Rusije, Rusije

Svijet

Comments 0

Tramp: Čuvajte se Rusije, Rusije, Rusije

Izvor: B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik SAD Donald Tramp poručio je demokratama u Nevadi, koji glasaju za kandidate te stranke na predsjedničkim izborima da se paze "Rusije, Rusije, Rusije".

Tramp je na taj način ironično prokomentarisao pisanje medija da Moskva navodno pokušava da pomogne kandidatu za demokratsku nominaciju na predsjedničkim izborima u SAD Berniju Sandersu u njegovoj kampanji.

"Demokrate u Velikoj državi Nevada (koju ću, zbog ekonomije, radnih mjesta, vojske i veterana, osvojiti u novembru), pazite se Rusije, Rusije, Rusije", naveo je Tramp na Tviteru.

On je dodao da, prema navodima Adama Šifa, kojeg je nazvao "korumpiranim političarem", Rusija pokušava da progura "ludog Bernija Sandersa" da pobijedi.

"Glasajte", poručio je Tramp u vrijeme kada birači u Nevadi glasaju na kokusima, stranačkom preliminarnom izjašnjavanju o kandidatu demokrata za predsjednika SAD u novembru ove godine.

Senator iz Vermonta Berni Sanders favorit je u Nevadi, gdje istraživanja javnog mnjenja pokazuju njegovu jasnu prednost ispred ostalih kandidata, prenosi Glas Amerike.

Sanders je prethodno upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore, nakon što su ga američki obavještajci obavijestili da Moskva navodno pokušava da pomogne njegovoj kampanji.

Vašington Post je, pozivajući se na upućene izvore, objavio da su američki zvaničnici informisali Sandersa o aktivnostima Rusije, a takođe su obavijestili predsjednika Trampa i druge američke zvaničnike.

U tekstu se navodi da nije poznato u kom obliku je Rusija pokušala da pomogne Sandersovoj kandidaturi.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su zvaničnici obavještajnih službi obavijestili članove Kongresa da se Rusija, po svemu sudeći, bavi kampanjom dezinformacija i propagande da bi ojačala kandidature i Sandersa i Trampa 2020.

Isti izvor, međutim, upozorava da su ti zaključci samo preliminarni.

Kremlj je ranije u petak demantovao da se Rusija miješa u izbore 2020. u pokušaju da poboljša Trampove šanse za reizbor, poslije izvještaja da su američki obavještajci upozorili Kongresa da postoji nova prijetnja izborima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR