14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatska: Eksplozivom razvaljivali bankomate, ukrali milion kuna

Region

Comments 0

Hrvatska: Eksplozivom razvaljivali bankomate, ukrali milion kuna

Izvor: Index.hr

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana vanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati kriminalističkog istraživanja teških krađa provaljivanjem u bankomate na području ove Policijske uprave.  

Za počinjenje navedenih krivičnih djela sumnjiče se dvojica hrvatskih državljana, starosti 54 i 50 godina.

Sumnja se da su 17. septembra na području Kantride u Rijeci i 15. marta na području Kraljevice, upotrebom plinske smjese izazvali eksploziju i znatno oštetili bankomate iz kojih su potom ukrali novac. Prilikom počinjenja ovih krivičnih djela koristili su lična vozila koja su prethodno otuđili na području Rijeke i koja su pronađena.

U sklopu sprovedenog kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage pronađenih vozila, kao i doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenih na području ove Policijske uprave te na području Policijskih uprava zagrebačke i splitsko-dalmatinske.

Prilikom pretraga  pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnih djela za koja se sumnjiče pomenuta dvojica hrvatskih državljana. Isto tako, pronađen je i gotovo sav novac ukraden tokom provale u bankomat na Kantridi, odnosno 954.000 kuna (oko 135.000 eura) te će biti vraćen vlasniku, odnosno oštećenoj finansijskoj ustanovi.

Krivičnim djelima teških krađa provaljivanjem u bankomate na području Rijeke i Kraljevice oštećene su dvije finansijske ustanove i kompanije u sklopu čijih objekata su se nalazili oštećeni bankomati, a počinjenjem ovih krivičnih djela nastala je znatna materijalna šteta, u sveukupnom iznosu većem od milion kuna (oko 140.000 eura).

Obojica osumnjičenih su prijavljeni nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili po dva krivična djela teške krađe i neovlašćena upotreba tuđe pokretne stvari.

Prvoosumnjičeni 54-godišnjak je u pritvorui, dok je drugoosumnjičeni 50-godišnji hrvatski državljanin trenutno nedostupan i policija za njim intenzivno traga.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR