11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurić: Jedna od glavnih meta šef operative KPS Sjever kome su odveli sina

Region

Comments 0

Đurić: Jedna od glavnih meta šef operative KPS Sjever kome su odveli sina

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, govoreći o akciji ROSU na sjeveru Kosova, kaže da je ona počela oko 5:45, te da su albanski policajci bili naoružani. 

''Oni su nešto poslije šest ujutru napustili područje sjeverne Kosovske Mitrovice. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi zastraše, da se kriminalizuju, okrive i podvrgnu represiji'' - kaže Đurić za Pink. 

Dodaje da je, kako ga je okarakterisao, ''brutalni upad ROSU na sjever'', zabrinjavajuć, da predstavlja igranje sa mirom, a da je, kako ponavlja, cilj jasan - da se Srbi podstaknu na iseljavanje i da se kriminalizuju. Ističe da Priština želi da izmisli "nacionalni kriminal" i da za njega optuži Srbiju. 

Kako kaže Đurić, jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandir operative KPS regiona Sjever, Željko Bojić.

''Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova, pa i sa ubistvima'' - kaže Đurić za Pink.

 Podsjetimo, kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci su se povukli i incidenata nije bilo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR