Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Posjeta Medvedeva dokaz da Srbija i Rusija neće dozvoliti da se istorija preinači

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta

Vučić: Posjeta Medvedeva dokaz da Srbija i Rusija neće dozvoliti da se istorija preinači Medvedev; Foto: Beta/AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je velika čast što je ruski premijer Dmitrij Medvedev u Beogradu da zajedno sa Srbijom obilježi oslobođenje Beograda u Drugom svjetskom ratu.

"Osjećamo čast jer zajedno s nama obilježavate oslobođenje Beograda, kada su partizani i Crvena armija ušli u grad i oslobodili ga od fašista. S ponosom kažem da kao narodi danas predstavljamo snagu koja se bori protiv falsifikovanja istorije i drugačijeg tumačenja svega iz Drugog svjetskog rata", rekao je Vučić novinarima poslije sastanka s ruskim premijerom.

Prema njegovim riječima, posjeta Medvedeva je "dokaz da Srbija i Rusija neće dozvoliti da se istorija preinači".

"Uvijek ćemo pokazivati najveće poštovanje za srpske i ruske heroje koji su oslobodili našu zemlju, a u slučaju Rusa i cijelu Evropu", izjavio je Vučić.

On je izjavio da su odnosi Srbije i Rusije možda i najbolji u proteklih nekoliko decenija.

"Mogu reći da su nam odnosi na možda najvišem nivou u posljednjih nekoliko decenija, puni iskrenog povjerenja, uvažavanja i razumijevanja stavova", rekao je Vučić na konferenciji za novinare s ruskim premijerom. 

Vučić je rekao da je to veoma važno za Srbiju kao "manjeg partnera" i da Beograd uvijek može računati na podršku Rusije.

Ekonomska saradnja je sve bolja, rekao je Vučić i dodao da je Srbija zainteresovana za nastavak saradnje u svim oblastima.

On je takođe zahvalio Medvedevu na pomoći Rusije u opremanju Vojske Srbije savremenijom i kvalitetnijom opremom.

Komentari

Śole,

Ne znam što ste izostavili "srpski", jer je rekao "Crvena armija i SRPSKI partizani"?

Katunjanin,

Nije tako strasno kad je neki pojedinac patoloski lazov ,bolest ko i druga .Opasno je kad se to prosiri u epidemiju i kad vodeci clanovi drustva budu najbolesniji .

Ostavi komentar

0/300