7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji ubistva: Osumnjičeni žrtvi zadao više ubodnih rana, odali ga lažni SMS-ovi

Izvor: Ilustracija; Foto: Beta

Region

Comments 0

Detalji ubistva: Osumnjičeni žrtvi zadao više ubodnih rana, odali ga lažni SMS-ovi

Izvor: Jutarnji/Hina

Autor: Antena M

  • Viber

Hapšenjem 50-godišnjaka iz Petrovaca kod Vukovara koji je prijavljen za teško ubistvo, vukovarsko-srijemska policija završila je tromjesečnu potragu za nestalom suprugom uhapšenog. 

"U zadnja tri mjeseca intenzivno su sprovođena kriminalistička istraživanja nestanka 46-godišnjakinje iz okoline Vukovara", rekao je na konferenciji za novinare zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

Naglasio je da je više puta sprovedena rekonstrukcija mogućih scenarija njenog nestanka kao i lokacija na kojima bi se eventualno mogla nalaziti, no sve je okončano pronalaskom tijela nestale u septičkoj jami porodične kuće u kojoj je živjela.

Ovaj slučaj, ocijenio je Lovrić, jedan je od komplikovanijih koje je vukovarsko-srijemska policija sprovodila u posljednje vrijeme.

Nestanak prijavila majka

Prema riječima načelnika Policijske stanice Vukovar Vlade Božića nestanak 46-godišnjakinje prijavila je njena majka, 29. jula, koja je pri prijavi rekla da se sa kćerkom mjesec dana nije čula ni telefonom.

"Započeli smo potragu, obavijestili sve policijske uprave, preduzet je velik intenzitet traganja, a potraga je uključivala i razgovore s prijateljima i poznanicima nestale kao i drugima s kojima je kontaktirala“, rekao je Lovrić.

Dodao je da su pri tom kolale razne informacije od toga da je nestala otišla na sezonski posao na more do informacije da se preselila.

Takođe i policijske indicije su govorile da je zbog neriješenih porodičnih odnosa nestala otišla od kuće, takve su informacije policiji davali i pojedini ukućani, no dalja sve intenzivnija potraga 6. novembra dovela je do pronalaska tijela nestale.

Voditelj Kriminalističke službe PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet rekao je da su sve preduzete radnje dovele do spoznaje o mogućem kaznenom djelu pa je policija preduzela i druge istražne radnje uključujući poligraf.

"Pretragom porodične kuće u stražnjem dijelu u septičkoj jami pronađeno je tijelo nestale umotano u prekrivače", rekao je Hunjet dodavši da je "septička jama bila osigurana kako se tijelo ne bi moglo naći".

Mrtvo tijelo umotano u pokrivače skriveno u septičkoj jami

U istraživanje su uz državno tužilaštvo bili uključeni i stručnjaci Centra za forenzička istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba te je utvrđeno da je u julu, još neutvrđenog dana, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba među supružnicima, suprug zadao nožem više ubodnih rana od kojih je 46-godišnjakinja preminula.

Potom je suprug ženino mrtvo tijelo umotao u pokrivače i sakrio u septičku jamu.

"Nad osumnjičenim 50-godišnjakom sprovedeno je kriminalističko istraživanje, on je uhapšen zbogkrivičnog djela teško ubistvo i uz krivičnu prijavu, nakon ispitivanja u policiji, predat pritvorskom nadzorniku", rekao je Hunjet.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni počinilac je istražiteljima priznao da je ubio Anicu B.

Konferencija za novinare PU vukovarsko-srijemske privukla je veliku medijsku pažnju, a na niz novinarskih pitanja policija je otkrila još neke detalje u vezi sa slučajem, među ostalim da osumnjičeni suprug ranije nije bio prijavljivan za porodično nasilje, no postoji prijava iz 2018. kada je prijavio suprugu zbog prijetnje te joj je u to vrijeme bila izrečena mjera zabrana približavanja.

Policija još nije utvrdila tačan datum ubistva, a za sada raspolažu provjerenom informacijom da je posljednji put viđena živa 5. jula. 

Utvrđeno je i da je neko u ime nestale slao SMS-ove suprugu koji ih je prezentovao i policiji tokom istrage kao argument da mu je supruga živa i da kontaktira s njim, a zadnjih deset dana "poklopile su se sve okolnosti" koje su policiju usmjerile da je riječ o slučaju mogućeg krivičnog djela. 

"Provjeravali smo SMS-ove, utvrdili smo da ih ona nije slala. Tako smo došli do počinioca", izvijestila je policija.

Majka ubijene Anice B. za Jutarnji je juče ispričala što se događalo nakon nestanka njezine kćeri.

"Čudovište je ubilo moje dijete i unesrećilo cijelu našu porodicu na čelu s četvoro moje unučadi, mojih anđela. Sada kad vrtim film unazad, zet je sve inscenirao i smijao nam se u lice dok smo venuli tragajući za mojom Anicom. Par dana nakon što sam s jednim od unuka otišla da prijavim njen nestanak u policiju u Vukovar, znate što je Zoran napravio? Obavijestio je policiju da mu se Anica javila, da je dobro i da će se brzo vratiti kući. Bilo je to dovoljno da policija smanji potragu jer je riječ o punoljetnoj osobi", ispričala je za Jutarnji list kroz suze majka ubijene. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR