17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podnijeta krivična prijava protiv Aleksandra Vučića

Izvor: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Region

Comments 1

Podnijeta krivična prijava protiv Aleksandra Vučića

Izvor: Beta/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nekadašnji pravni zastupnik porodica žrtava u slučaju Račak advokat Tom Gaši podnio je danas Specijalnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave da je "Račak fabrikovan", prenosi Kossev.

U krivičnoj prijavi se navodi da je srpski predsjednik "negiranjem masakra u Račku" i "podrškom" bivšem ministru administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivanu Todosijeviću "namjerno podsticao i javno širio mržnju, raskol i netoleranciju između etničkih grupa - Srba i Albanaca koji žive na Kosovu".

Prema krivičnoj prijavi, Vučić je tom izjavom "počinio krivično djelo podsticanja na nacionalnu, rasnu, vjersku mržnju, nemir ili netoleranciju".

Predsjednik Srbije ocijenio je u četvrtak kao "zastrašujuću" odluku suda u Prištini kojom je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste Ivan Todosijević prvostepeno osuđen na dvije godine zatvora zbog izjave u kojoj je zbivanja u Račku 1999. godine nazvao lažnim zločinom.

Odgovarajući na pitanja novinara poslije otvaranja početka radova na izgradnji auto-puta od Šapca do Rume, Vučić je rekao da je Todosijević "časni Srbin iz Zvečana", a da se u Račku 1999. godine radilo o "fabrikovanom zločinu gdje je sve falsifikovao svjetski hohštapler i prevarant Vilijam Voker".

Ivan Todosijević osuđen je u četvrtak u Osnovnom sudu u Prištini na dvije godine zatvora zbog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, vjersku mržnju, nemir ili netoleranciju" zbog izjave u kojoj je naveo da je slučaj Račak "izmišljen" i da su ga izmislili albanski teroristi.

Kako je za portal Kossev potvrdio Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić, bivši ministar kosovske vlade iz Srpske liste je osuđen zbog izjave koju je dao u Zvečanu povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vucko slobov djak

Pogledaj te samo na you tube emisiju "Sakali" svjedocenje srpskih policajaca u vrijeme rata na Kosovu i bit ce vam sve jasno.