16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Irinej: Nijesam očekivao da će Zakon biti usvojen

Izvor: Foto: Beta/AP

Region

Comments 2

Irinej: Nijesam očekivao da će Zakon biti usvojen

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da još vjeruje da će se napeta situacija u Crnoj Gori nastala poslije usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu, riješiti na miran način.

On je istovremeno pozvao vlasti u Crnoj Gori da se "urazume i dozovu pameti", izrazivši nadu da će razum pobijediti probleme i da neće doći do, kako je rekao, oduzimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj zemlji.

"Nadam se da će crnogorske vlasti razmisliti, jer vide reagovanje naroda...To je nerazumno što su uradili, to je zakon koji niko ne podržava, svaki normalan čovjek je protiv takvog zakona. Iskreno rečeno, nisam to očekivao. Nisam očekivao da će doći do usvajanja takvog zakona", rekao je Irinej.

"Molim se Gospodu da urazumi ljude koji su na čelu Crne Gore da prekinu s nasiljem i otimanjem imovine srpske crkve", istakao je on.

On je, povodom upozorenja pojedinih vladika da se sličan scenario sprema i na Kosovu, rekao da se ne može znati da li takve ''nečasne namjere postoje i u Prištini.''

"Ne možemo znati da li postoje te nečasne namjere, to je neka pretpostavka vjerovatno. Tamo neki drugi vjetrovi duvaju, vidjećemo kako će da se završi to", kazao je srpski patrijarh.

On je dodao da je na Kosovu uvijek teška situacija.

"Kuva se, tu još uvijek lonac vri... ma sto problema", dodao je.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Prica se da ce vlast da vam pokloni, crkvu ili manastir, za koji se ustanovi da ga je pravilo bratstvo Gavrilovica... Sa svim što ste do sada rekli o CG i crnogorcima, vi ste to "zasluzili"!

CG1

Vi ste oteli Crnogorcima svetinje,o čemu ti to? Crnogorci znaju svoju istoriju.