13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatska počela predsjedavanje EU, Fon der Lajen saglasna s prioritetima

Izvor: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Region

Comments 0

Hrvatska počela predsjedavanje EU, Fon der Lajen saglasna s prioritetima

Izvor: FoNet/Net

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Prioriteti hrvatskog predsjedavanja Evropskom unijom (EU) su i naši prioriteti, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u Zagrebu i ocijenila da će uspjeh predsjedavanja Hrvatske odrediti i početak rada novog saziva Evropske komisije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković primio je predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, a zatim je održan i zajednički sastanak Vlade Hrvatske i Evropske komisjije, što formalno znači početak hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

"Vaš uspjeh će definisati naš uspjeh", rekla je ona i dodala da je pažljivo slušala prioritete predsjedavanja Hrvatske.

Plenković je rekao na samom početku da smatra da ovaj sastanak kolegijuma komesara treba da stvori posebnu atmosferu za sastanke idućih šest mjeseci. On je predstavio četiri prioriteta Hrvatske - Evropa koja se razvija, Evropa koja povezuje, Evropa koja štiti i Evropa koja ima uticaj. Evropska komisija će u Vladi Hrvatske imati pouzdanog partnera, poručio je Plenković.

U Zagreb je doputovao i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel koji se u u četvrtak sastao s Plenkovićem. Tokom boravka u Zagrebu, komesari EU održaće niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.

Događaje u Zagrebu prati šezdesetak stranih dopisnika koji su stigli iz Brisela i za koje je Plenković održao konferenciju u srijedu odgovarajući na niz pitanja o ilegalnoj migraciji, evropskom budžetu, Bregziti i proširenju EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR