10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšeni Hrvat i Albanac: Švercovali drogu vrijednu 100 miliona eura

Region

Comments 0

Uhapšeni Hrvat i Albanac: Švercovali drogu vrijednu 100 miliona eura

Izvor: Nezavisne.com

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Hrvatski državljanin uhapšen je u akciji italijanske carine i policije, koja je razbila lanac krijumčarenja 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju.

Droga je bila skrivena u granitnim pločama koje su bile deklarisane kao teret jednog kontejnera, piše Telegram.

Carinici su pronašli drogu nakon detaljnog pregleda u luci La Specia, a bila je upakovana u paketima od po jedan kilogram između dvije granitne ploče.

Pošiljka je carinicima odmah bila sumnjiva jer je stigla iz Brazila, a rendgenskim pregledom posumnjali su da teret sadrži i drogu. Uz dogovor je odlučeno da se droga ne plijeni u luci, već da se brod propusti uz koordinisani nadzor.

Kokain je tako otputovao dalje, a policija je pratila njegov put. U luci Karara u jedno od skladišta je po teret iz kontejnera došla grupa ljudi. Radilo se o jednom Italijanu i njegovoj partnerki iz Brazila, Hrvatu i jednom Albancu, navodi Telegram.

Svi četvoro su uhapšeni čim su počeli da preuzimaju drogu, odnosno kontejner u kojem se nalazila. Nakon otvaranja granitnih ploča utvrđeno je da u pošiljci 333 kilograma kokaina. Prema procjeni policije, kokain je velike čistoće i vrijedi oko 100 miliona eura.

Akcija je nazvana Samba 2020, jer je brod dolazio iz Brazila, a policija pomno prati brodske linije koje dolaze sa te lokacije.

Granit, koji se nalazio u drvenim sanducima, im se učinio sumnjivim, a kada su primijetili nepravilnosti u težini tereta, detaljno su ga pregledali.

U nastavku istrage, kojom je dakle obuhvaćen i hrvatski državljanin čiji su inicijali J. M. J., pokušaće se rekonstruisati cijeli put ovog kokaina iz Brazila. Budući da su na pakovanjima bile i određene oznake vjeruje se kako bi se moglo utvrditi ko je ovu drogu prodao krijumčarima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR