17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Pričaću sa Đukanovićem u Izraelu, Amfilohije o Zakonu razgovara sa vlastima

Izvor: Foto: EPA/ LAURENT GILLIERON

Region

Comments 3

Vučić: Pričaću sa Đukanovićem u Izraelu, Amfilohije o Zakonu razgovara sa vlastima

Izvor: Beta

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas uz Davosa, komentarišući situaciju u Crnoj Gori, da ne treba "trčati pred rudu" i da je "bolje biti strpljiv" i vidjeti kako će se rješiti situacija nastala zbog nedavno usvojenog Zakona o vjeroispovijesti.

On je novinarima rekao, da, "koliko je shvatio", trenutno traju razgovori tamošnjih vlasti sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem.

Vučić je naveo i da u protestu učestvuju "mirni ljudi koji šetaju u litiji", navodeći da se taj zakon tiče cijelog srpskog naroda, prenijela je Beta.

Vučić je najavio mogućnost da sa crnogorskim predsjednikom razgovara o tome u Izraelu, gdje će obojica boraviti na obilježavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica.

Upitan da li će prihvatiti poziv za posjetu Crnoj Gori i kada bi moglo doći do nje, Vučić je novinare u Davosu podsjetio da je i on uputio poziv Đukanoviću da posjeti Srbiju.

“Mnogo je važnije od toga da li ćemo doći u posjetu da se riješi problem i da se razgovara o tome kako da ga riješimo. Nisam saglasan sa argumentacijom koja je iznijeta oko suštine samog Zakona i njegove primjene. Ne zato što imam pravo da se miješam u unutrašnje stvari Crne Gore, već što se tiče srpskog naroda, njegove cjeline, i naše kulturne i istorijske baštine”, objasnio je Vučić.

Kazao je da je, koliko zna, i Crna Gora dobila poziv da dođe u Izrael na obilježavanje 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, i da je dolazak potvrđen.

Upitan da li Podgorica želi smirivanje situacije, rekao je da to ne zna, ali da misli da niko ne želi eskalaciju nasilja.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Izlajali ste se kao najveće alapače, pa sad malo da se strpite. Sram da vas bude, na čelu sa tobom!

Komšo

Zamisli kako bi reagovali srbi da im je CG prije 100 ukinula državu i otela crkvu jer to ste Vučiću vi uradili i sad bi da zadržite to pokradeno i još da pregovaramo s vama ??? Probaj to u Austriju ili Ameriku đe ima mnogo više srba nego u CG

zoran

o kom nasilju ovaj govori.jedino nasilje oni potenciraju .njihovom agresivnom kampanjom i nametanjem nakaradnim srpstvom u vidu litija i plivanja koja su nezabilježena u pravoslavnim običajima.