12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Iz Podgorice stižu "teške poruke"

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 8

Vučić: Iz Podgorice stižu "teške poruke"

Izvor: Tanjug/B92/Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iz Podgorice stižu "teške poruke".

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović poručio je građanima u Tivtu da ne dozvole da se njihova vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora.

"Ne dozvolite da budete dio tog ludačkog pokreta", poručio je Đukanović. 

"To su za nas teške poruke. Vidjećemo, prvo da se izjasni srpska crkva u Beogradu, a onda ćemo donositi zaključke šta i kako dalje", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića. 

On, kaže, nema namjeru da se miješa u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vjernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

"Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati 'nekom pravoslavnom crkvom'", rekao je Vučić.

Sjutra će, kako je kazao, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

berane

@Solomon,@Milo, Tumacio, netumacio pametni Srbine, u praksi ste dokazali da je sve sto je Cosic napisao istina. Doduse, i on je bio veliki lazov, podrazumijeva se. Mi zivimo odje, i kad pogledamo srbijanske televizije, procitamo vase novine... odmah vidimo o kojoj kolicini lazi se tu radi.

Milo

@Ivo,Šta Isus je osnivao crkve i davao im imena pa kažeš da ime SPC nije u skladu sa njegovim učenjem? Drugo srpska arhiepiskopija imenom i prezimenom postoji već 800 godina i osnivač je Sveti Sava. Pozdravi Mila već i deca znaju da gubi izbore, poslednji balkanski diktator!

Solomon

@Dobrica Ćosić, Pošto vidim da si "načitan" i da citiraš jednog od najvećih srpskih književnika, čisto da ti rastumačim tu čuvenu rečenicu o laži koju često vole da spominju Hrvati i Bošnjaci. Elem reč je o onim Srbima koji lažu sebe da nisu Srbi, već komunist,Bošnjaci, Muslimani, Crnogorci itd.