10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska partija izlazi na izbore u Srbiji

Region

Comments 3

Crnogorska partija izlazi na izbore u Srbiji

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Glavni odbor Crnogorske partije na sjednici u Novom Sadu donio je odluku da Crnogorska partia učestvuje na predstojećim izborima i tako omogući da se čuje glas crnogorske manjine u Vojvodini i Srbiji.

"Kada su ugrožena Ustavom i zakonima garantovana prava crnogorskoj zajednici u Srbiji nemamo nijedan razlog da budemo pasivni i da bojkotujemo izbore.

Politička situacija je nažalost takva da su nerijetko i opozicione partije – bilo na ljevici, bilo na desnici - podjednako loše kao i vladajući režim, po pitanju odnosa prema našoj nacionalnoj zajednici", navedeno je u saopštenju. 

CP je takođe donijela odluku da će svoj nastup na republičkim, pokrajinskim i na većini opštinskih izbora vezati za modernu, proevropsku koaliciju Vojvođanski front.

"CP je jedna od rijetkih političkih partija u Srbiji koja je jasno profilisana na tekovinama antifašizma, koja jasno poštuje punu nezavisnost svih bivših Jugoslovenskih republika, kao i punu političku, ekonomsku i suštinsku autonomiju Vojvodine i punopravno članstvo Srbije u EU i NATO.

Sve ove političke stavove podržavamo bezuslovno, tako da pozivamo crnogorsku zajednicu, kao i ostale građane Srbije koji su zainteresovani za ove vrijednosti, da podrže našu partiju i koaliciju Vojvođanski front. Na taj način podršku daju i za ostvarenje ključnih interesa cijele države: da Srbija postane normalna, progresivna evropska zemlja oslobođena nasljeđa nacionalizma", zaključuju u saopštenju. 

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mirko BG

Puna podrška. Sve lične razmirice ostaviti po strani i podržati jedinu crnogorsku pariju u Srbiji!

Bodin

Sretno bilo. Ovo su pravi junaci! Pored tolike represije i laži da se pišu kao srbi oni ostaju vjerni otadžbini Crnoj Gori. Vi ste ponos Crnogorstva, cojstva i junaštva. Bog Vam dao srecu I zdravlje.

Katunjanin

Ne vjerujem da mnogi koji bi (svim srcem ) zeljeli ,smiju glsati za nju ,zbog "demokratije"