6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komšić: Đukanović je dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan

Izvor: Beta

Region

Comments 2

Komšić: Đukanović je dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan

Izvor: Beta

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik pokazao neozbiljnost i glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti BiH.

"Predsjedništvo BiH je već na početku svog mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da posjete BiH i za to je glasao i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik", kazao je Komšić.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da je Dodik svojim jučerašnjim protivljenjem da Đukanović posjeti BiH "faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost".

"Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva BiH i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu", istakao je Komšić.

Prema njegovim riječima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji.

"Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provera na zajedničkim graničnim prelazima", kazao je Komšić.

On je dodao da je uvjeren da će "uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika", nastaviti dobra saradnja između dvije države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u posjetu BiH, imajući u vidu, kako je naveo, trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mne12

xaxa misli dodik se pita nesto u bih xaxa

Bodin

Crnogorci imaju sa svim susjedima dobre odnose. Srbi nemaju ni sa kim od komšija normalne odnose. I sad ja treba da vjerujem da su u pitanju svi ostali, a ne srbi. Svaku državu u okruzenju su pokušali da sruše. Sa njima nema pregovora. Da je vječna Crna Gora.