9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i RS na sastanak da vidimo kako da im pomognemo

Region

Comments 3

Brnabić: Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i RS na sastanak da vidimo kako da im pomognemo

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Situacija u regionu je bez sumnje nastabilna, što najmanje odgovara Srbiji, a predsjednik Aleksandar Vučić reagovao promptno i u subotu će u Beogradu  razgovarati  sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske o tome kako može da im pomogne, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

''Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara'' - rekla je Brnabić, prenosi RTS.

Navela je da ona neće prisustvovati tom sastanku u subotu pošto će otputovati u Minhen na Bezbjednosni forum.

''Trudićemo se ponovo da pozivamo na mir i stabilnost, ali ne ugrožavajući prava Srba bilo gdje u regionu, koja, morate priznati, jesu u ovom trenutku ugrožena. To što se dešava ne bi trebalo da se dešava'' -  navela je ona.

Istakla je da te probleme treba rješavati diplomatskim putem, na oprezan način.

Kaže da je više puta rekla da ovo što se dešava u regionu najmanje odgovara Srbiji, jer je zemlja prošla kroz teške reforme i ostvarila u prethodne dvije godine privredni rast od 4,4 odsto i 4,2 odsto.

''Vidimo potpuno drugačiji imidž Srbije i da bismo nastavili tako da rastemo potreban nam je stabilan region'' - rekla je Brnabić dodajući da je ovo mali region u kome se svaka nestabilnost odražava i na Srbiju.

Navela je da se već godinama gradi na dovođenju investitora koji su uglavnom ulagali u oblasti koje su radno intenzivne, ali da sada u Srbiju dolaze i ozbiljniji investitori.

''Svaka nestabilnost u regionu može da ugrozi naš brzi razvoj. Zato se trudimo i predsjednik i ja da sve signale koje dajemo budu odmjereni i umjereni i da dalje gradimo staiblnost, a ne nestabilnost. Trudimo se da budemo odgovorni i da zaštitimo naš narod gdje god živeo. To je naša ustavna obaveza i dužnost i mislim da to radimo na najbolji način'' -  kazala je premijerka Srbije.

Dodala je da će zato Vučić razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske kako bi se vidjelo kako može da ih podrži i kako da pokušaju da smire situaciju u regionu.

''Kada ne činite dovoljno u oblasti reformi, najlakše je imati nestabilnost i reći da je to zbog političke situacije'' - navela je Brnabić.

Sa druge strane, tvrdi ona, Srbija je izvoznik stabilnosti.

''Ne zato što imamo veliko srce, a imamo ga, već zato što je to u interesu naših građana''- naglasila je ona.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Da vidite da im se pomoge, skupo vas kosta svi srbijanci u istoj drzavI! Cerecite druge teritorije , vjeciti gubitnici! Tri puta izrecena laz je vasa istina! Srbija izvovnik stabilnosti! Cujete li sto kazete, najveca notarna obmana!

JA

Prije će biti da je zemlja ravna ploča nego što ste vi izvoznici stabilnosti.Sa svim zemljama u okruženju ste u zavadi i svuda ste vi "UGROŽENI", a ja Vam kažem dabogda svako moj bio ugrožen koliko ste Vi ugroženi u CG.