11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čanak: Crna Gora je nezavisna i niko nema pravo da se miješa u njena unutrašnja pitanja

Region

Comments 1

Čanak: Crna Gora je nezavisna i niko nema pravo da se miješa u njena unutrašnja pitanja

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Vojvođanski front održao je tribinu u Lovćencu. Tom prilikom dodakli su se i Crne Gore.  

“Vojvođanski front je okupio političke subjekte koji dijele iste vrijednosti. Zajedno smo jer samo tako možemo da se suprostavimo nacionalizmu, centralizaciji i svakoj vlasti koja pokuša da uništava Vojvodinu. Crna Gora je nezavisna i suverena država i niko nema prava da se miješa u njena unutrašnja pitanja", poručio je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Čelnik Crnogorske partije Nenad Stevović kaže kako je Vojvođanski front modernistički i proevropski politički pokret.

"Koji ima viziju i gleda u budućnost, a partije nacionalnih zajednica među njima i Crnogorska partija su dio koalicije jer podržavaju euroatlanske integracije Srbije, regionalizaciju, decentralizaciju, poštovanje prava nacionalnih manjina i punu autonomiju Vojvodine. Neće Srbija ući u Evropu preko Rusije ili Kine, već preko Vojvodine koja je već integralni dio Evropskog kulturnog prostora.
Poražavajuće je saznanje da se savremeni svijet već 20 godina nalazi u 21 vijeku, a da se u Srbiji protežira koncept srednjovjekovne teokratske države. Zato postoji Vojvođanski front koji predstavlja nukleus okupljanja svih onih koji insistiraju na normalnom životu, svih onih koji ne vide smisao da se žrtvuju generacije i generacije mladih ljudi za isprazne mitove o nekoj imaginarnoj državi koja će srećno da živi između istoka i zapada, sjevera i juga – ne radeći ništa, samo naplaćujući takse na tranzit imaginarnog gasa koji će da teče gasovodima koji nemaju ni početak ni kraj na granicama Srbije", poručio je on. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR