7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danilović: Opoziciji treba jedan lider, ovo što radi Knežević velika stvar za promjene, ali nije herojstvo

Živa istina

Comments 1

Danilović: Opoziciji treba jedan lider, ovo što radi Knežević velika stvar za promjene, ali nije herojstvo

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović gostujući u "Živoj istini", izrazio je zadovoljstvo zbog poziva na svečani ručak, upriličen povodom dolaska predsjednika Rusije Vladimira Putina u Beograd.

Putinove poruke da su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević “heroji”, Danilović nije htio da komentariše, jer kako kaže u gužvi nije imao priliku da to čuje.

“Svi smo dobili otprilike po minut da razgovaramo sa Putinom. Mogu da kažem šta sam ja rekao njemu i on meni. Prenio sam pozdrave Ujedinjene Crne Gore i izrazio želju da se jednog dana vidimo u Crnoj Gori. Ja kolegama vjerujem i vjerujem da im je to rečeno. Meni to niko nije rekao, a i da je rekao, sebe ne smatram herojem. Mislim da ne treba sa apsolutnom važnošću tumačiti šta to znači”, kazao je Danilović.

Danilović smatra da Putin,u vezi Kosova, insistira da se pitanje potencijalnog dogovora Prištine i Beograda ovjeri u Savjetu bezbjednosti.

“Oni na tome insistiraju i pretpostavljam da je vrlo sličan stav i Kine. U Beogradu su bili zadovoljni takvim stavom”, kazao je poslanik UCG.

Komentarišući ocjene da je insistiranje Rusijena poštovanju Rezolucije 1244  garancija Srbiji da če štititi njen teritorijalni integritet, odnosno poruka da ne prizna Kosovo, Danilović kaže:

“Evropa mora početi na drugačiji nacin da tretira zemlje Zapadnog Balkana. Mislim da Srbija treba Evropi više nego Evropa Srbiji, zbog toga što Srbija ima dovoljno i stanovnika i potencijala da bude interesantna. Nije jedini potencijalni partner EU. Želja Srbije da se priključi EU ostaje i dalje, samo se traži dostojanstven način” naveo je Danilović.

Treba pregovarati, kako kaže Danilović, da se stvari vrate od prije nekoliko mjesecii i ukidanje taksi.

“Albanskoj strani se neće isplatiti ta vrsta ucjenjivanja. Pritisak iz Brisela postoji i ubjeđen sam da će to morati da se vrati”, smatra on.

Retorika i činjenje Vučića što se tiče integracija u EU je, kako smatra Danilović, mnogo mekša nego Mila Đukanovića.

“Svi vide i znaju u Crnoj Gori da Evropa danas nije isto kao Evropa od prije deset godina. Obazrivost balkanskih političara je normalna. Srbija geostrateški razumije svoj položaj”, smatra Danilović.

Komentarišući šta je naredni korak opozicije nakon stavljanja u zatvor Nebojiše Medojevića i Milana Kneževića kao i afere „koverat“, Danilović kaže da treba da se sjedne i razgovara bez ikakvih prethodnih uslova.

„Mali treba da se prihvate da su mali, da ne treba da porastu na račun velikih, ali i da veliki shvate da bez malih u Crnoj Gori ne može ništa da se učini. Jedno mora popustiti ili ćemo svi biti na gubitku. Želimo da Demokrate ne ucjenjuju DF i da DF ne odgovara ucjenama Demokrata, ako se oni dogovore svi ostali ćemo se lakše dogovoriti, ali je tu zauzelo maha da mi se čini da tu spasa nema“, navodi on.

Na lokalnom nivou, kako smatra Danilović, ljudi nijesu posvađani koliko su oni na liderskom nivou.

„Nama treba jedan lider ali ne vođa, nego neko ko bi bio dobar da služi. Niko se još ne pojavljuje, niti ko želi da preuzme to mjesto, niti se traži. Bolje i da se dogovorimo da ne možemo zajedno. Sramota je da mi ne možemo sjesti za sto i dogovoriti se. Mi ne tražimo liderstvo za sebe, prihvatamo da budemo na kraju kompozicije ali da se uozbiljimo i budemo na visini zadatka", kazao je Danilović.

Bojkot parlamenta je, kako kaže Danilović, sredstvo ali još nije donio ništa dobro. Od afere "koverat", kako kaže, očekuje da  pomogne da ovo društvo odrobe.

"Ovo što radi Knežević jeste velika stvar za promjene, ali to za mene nije herojstvo. I nama su otimali imovinu, svakom građaninu, ali se sa time niko nije bavio. Ovakva Crna Gora u kojoj se otima imovina postoji zahvaljujući takvim bizmnismenima, kojima je bilo dobro dok je trajalo. Ubuduće će mnogo teže biti davati i uzimati novac za finansiranje partija. Ovo je zasluga DPS-a. Pozivam državne organe, tajkune koji su pomagali da ako imaju još snimaka, da ih objavljuju", dodaje Danilović.

"Vjerujem ukoliko institucije u Crnoj Gori nemaju konkretan plan, ovo će skupo koštati Crnu Goru. Ovome se ne radujem jer ćemo mi ovo skupo platiti našim novcem", kazao je on.

Komentarišući odlazak u Budvu povodom obilježavanja stogodišnjice završetka Velikog rata, Danilović je kazao da je ponosan na na to što se dominantno dešavalo u sali u Budvi.

"Vjerujem da Crnoj Gori treba ujedinjenje dvije polarizovane Crne Gore. Počelo je sa 'Onom onamo', a samo dio muzičkog programa bio je inspirisan sa 'Bože pravde'. Upravo ove dvije različite Crne Gore su kasnije bile pomirene, kroz komunističko ćutanje. Trazim pomirenje. Mi u Ujedinjenoj Crnoj Gori se zalažemo da se krajnosti pomire i ekstremnosti utišaju. Neka ova ekipa gura kako je navikla pa vidjećemo dokle ćemo", kazao je Danilović.

Komentarišući izrugivanje spomeniku Komitama, Danilović to objašnjava nedostatkom znanja i vaspitanja.

"Mi u Crnoj Gori ne znamo mnogo o vlastitoj istoriji. Ovdje se 50 godina ništa nije radilo osim izrugivanja spomenicima onih drugih. Ja sam lično svoje suprotnosti i nemire pomirio odavno. Vlast  treba da shvati da su od simbola jedne države važniji država i narod", zaključio je Danilović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mara

Misljenja sam da Crnoj Gori treba sposoban covjek kao sto je Ranko Krivokapic,zamjeram mu na nekim stvarima ali bez obzira mislim da bi bio sjajan premijer..nije ni Igor Luksic los,ali on je vidio koliko je sati i povukao se...kakav crni Knezevic,ono je cirkusant,ne lider!!!!