Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šon Pen snima dokumentarni film o Kašogiju

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: rtcg

Šon Pen snima dokumentarni film o Kašogiju Foto>Anadolija

Američki glumac Šon Pen boravio je juče u Istanbulu gdje radi na snimaju dokumentarnog filma o novinaru Džamalu Kašogiju koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Turska agencija Anadolija prenijela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata gdje je njegova ekipa snimala.

Mediji su prenijeli video snimak na kojem se vidi Pen u crnom odijelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprječava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za vjenčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je izazvalo negodovanje međunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije iako je princ prestolonasljednik Muhamed bin Salman demantovao da je umiješan.

Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim.

Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko dilerom Hoakinom Gusmanom poznatom kao El Čapo dok je kriminalac bio u bjekstvu.

Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima "Mistična reka" i " Milk".

Ostavi komentar

0/300