7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šon Pen snima dokumentarni film o Kašogiju

Izvor: Foto>Anadolija

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Šon Pen snima dokumentarni film o Kašogiju

Izvor: rtcg

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Američki glumac Šon Pen boravio je juče u Istanbulu gdje radi na snimaju dokumentarnog filma o novinaru Džamalu Kašogiju koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Turska agencija Anadolija prenijela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata gdje je njegova ekipa snimala.

Mediji su prenijeli video snimak na kojem se vidi Pen u crnom odijelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprječava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za vjenčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je izazvalo negodovanje međunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije iako je princ prestolonasljednik Muhamed bin Salman demantovao da je umiješan.

Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim.

Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko dilerom Hoakinom Gusmanom poznatom kao El Čapo dok je kriminalac bio u bjekstvu.

Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima "Mistična reka" i " Milk".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR