11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božićni koncert u CNP-u

Kultura

Comments 0

Božićni koncert u CNP-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon dvije godine pauze, Crnogorsko narodno pozorište je, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore nastavilo 19 godina dugu tradiciju održavanja koncerata povodom božićnih praznika.

U petak 4. januara u 20 sati na Velikoj sceni CNP-a biće održan drugi Božićni koncert na kome će nastupiti vokalni ansambl “Singidunum” pod dirigentskim vođstvom Olge Milićević.

Vokalni ansambl „Singidunum“ broji 16 članova i čine ga isključivo profesionalni pjevači i dirigenti. Bogat repertoar Singidunuma sačinjavaju duhovna i svjetovna ostvarenja domaćih i stranih kompozitora, kao i obrade autentičnih narodnih melodija.

Ansambl nastupa i snima u različitim sastavima: ženski i muški trio, mješoviti kvartet, ženski i muški oktet, kao i mješoviti kamerni hor. Za kratko vrijeme svog postojanja Vokalni ansambl Singidunum bio je aktivan na koncertima u zemlji i inostranstvu.

Dirigentkinga Olga Milićević je magistrirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasiBojana Suđića. Tokom školovanja sarađivala je s brojnim horovima i orkestrima u zemlji i inostranstvu. Bila je korepetitorka Hora Radio-televizije Srbije i saradnica u nastavi na katedri za dirigovanje Filološko-umjetničkog fakulteta u Kragujevcu. Osnivač je mješovitog hora Ekvilibrijum (Equilibrium) iz Beograda, od 2012.radi kao dirigentkinja s vokalnim sastavom Sv. Arhangel Mihailo, a 2017. osniva vokalni ansambl Singidunum.

Od 2018. diriguje i horom Internacionalni beogradski pjevači (International Belgrade Singers) kojeg čine članovi diplomatskog kora u Beogradu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR