Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Božićni koncert u petak na Velikoj sceni CNP-a

| Postavio/la: Milena Aprcović

Božićni koncert u petak na Velikoj sceni CNP-a

Nakon dvije godine pauze Crnogorsko narodno pozorište je u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore nastavilo 19 godina dugu tradiciju održavanja koncerata povodom božićnih praznika.

U petak 4. januara u 20 sati na Velikoj sceni CNP-a biće održan drugi Božićni koncert na kome će nastupiti vokalni ansambl “Singidunum” pod dirigentskim vođstvom Olge Milićević.

Vokalni ansambl „Singidunum“ broji 16 članova i čine ga isključivo profesionalni pjevači i dirigenti, navode iz CNP-a. 

"Bogat repertoar Singidunuma sačinjavaju duhovna i svjetovna ostvarenja domaćih i stranih kompozitora, kao i obrade autentičnih narodnih melodija. Ansambl nastupa i snima u različitim sastavima: ženski i muški trio, mješoviti kvartet, ženski i muški oktet, kao i mješoviti kamerni hor. Za kratko vrijeme svog postojanja Vokalni ansambl Singidunum bio je aktivan na koncertima u zemlji i inostranstvu", navode u najavi. 

Dirigentkinga Olga Milićević je magistrirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi Bojana Suđića.

Tokom školovanja sarađivala je s brojnim horovima i orkestrima u zemlji i inostranstvu. Bila je korepetitorka Hora Radio-televizije Srbije i saradnica u nastavi na katedri za dirigovanje Filološko-umjetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Osnivač je mješovitog hora Ekvilibrijum (Equilibrium) iz Beograda, od 2012. radi kao dirigentkinja s vokalnim sastavom Sv. Arhangel Mihailo, a 2017. godine osniva vokalni ansambl Singidunum.

Od 2018. diriguje i horom Internacionalni beogradski pjevači (International Belgrade Singers) kojeg čine članovi diplomatskog kora u Beogradu.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu Crnogorskog narodnog pozorišta www.ulaznice.cnp.me

Ostavi komentar

0/300