Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Repertoar KIC-a za januar

| Postavio/la: Ana Ašanin

Repertoar KIC-a za januar

Sa raznovrsnim programskim repertoarom Kulturno informativni centar „Budo Tomović“ nastaviće i u 2019.

Šesti put z prirediće u okviru filmskog programa KIC-a reviju „Mjuzikl – filmska rapsodija”. Neke od najpoznatijih i najpopularnijih klasika ovog muzičko-filmskog žanra publika će biti u prilici da pogleda od 21. do 24. januara i to: 21. januara – “Groznica subotnje večeri” (1977), 22. januara – “Flashdance” (1983), 23. januara – “Footloose” (1984) i 24. januara – “Briljantin” (1978).

Januar u KIC-u biće i u znaku Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO koju će četvrti godinu zaredom organizovati u okviru dramskog programa KIC-a.

Šest aktuelnih domaćih i gostujućih produkcija i koprodukcija predstaviće se u okviru manifestacije koja iz godine u godinu sve više plijeni pažnju šire javnosti zbog dobre selekcije predstava, žanrovske raznovrsnosti i ekskluziviteta u premijernim izvođenjima.

Od 25. do 30. januara na scenama KIC-a biće izvedene predstave: “Bog masakra”, “Oskar i mama Rouz”, “Gospođa Bovari”, “Žena koja je skuvala svog muža”, “Demokratija/Demokracija” i “Majstor”.

U okviru KIC-ovog muzičkog ciklusa “Mladi talenti” klavirski trio koji čine pijanista Petar Popović, violinista Viktor Huter i violončelista Sari Šaćiri, učenici trećeg razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici, nastupiće 31. januara.

Na svom prvom cjelovečernjem koncertu u formaciji klavirskog trija mladi muzičari će izvesti raznovrstan program klasične muzike: Pet komada Dmitrija Šostakoviča, Klavirski trio br. 4, op. 90 “Dumki” Antonjina Dvoržaka i stav “Zima” iz ciklusa “Godišnja doba” Astora Pjacole.

Odabir iz kolekcije grafita grada Podgorice od 2015. do 2018. biće predstavljen u okviru izložbe fotografija “Ulica piše srcem” autora Marka Vujovića koja će biti otvorena 11. januara, a u saradnji sa Američkim uglom iz Podgorice i fondacijom “East River ZBZ” 21. januara prirediće i izložbu 39 litografija – NEW YORK XIX VIJEK. Knjiga “Nevine visine” Željka Minića biće promovisana 23. januara.

Ostavi komentar

0/300