10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Frljićeva predstava ''Mrzim istinu''u Sutomoru

Kultura

Comments 0

Frljićeva predstava ''Mrzim istinu''u Sutomoru

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kultna predstava zagrebačkog Teatra & TD i jedna od najnagrađivanijih u istoriji hrvatskog pozorišta „Mrzim istinu!“ biće odigrana u četvrtak, 17. januara u sali hotela „Korali“ u Sutomoru u 20 sati.

Komad iz rediteljske radionice čuvenog Olivera Frljića donosi njegovo najintimnije predstavljanje do sada, s obzirom na činjenicu da je to predstava u kojoj on govori o sebi, u prvom licu, imenom i prezimenom i o svojoj disfunkcionalnoj porodici.

Povratkom u vrijeme prije 24. aprila 1992. što predstavlja datum Frljićevog odlaska iz roditeljskog doma, predstava nudi dramatične i važne segmente njegovog porodičnog života od srednjih sedamdesetih do odlaska i razotkriva međusobne kompleksne odnose u kojem nije falilo ni razbijenih vrata, ni alkohola, ni fizičkih obračuna, optuživanja, prevara i priznanja velikih životnih istina.

Specifičnost scenografske postavke rezultira uključenošću publike u ovu mučnu porodičnu priču, a izbor hotela „Korali“ kao lokacije za postavku komada odraz je težnje organizacionog tima Festivala da animira i izvjesne netipične lokacije za prezentaciju kulturno- umjetničkih sadržaja.

Svoj dramaturški temelj predstava gradi na tenziji između različitih porodičnih dokumenata i autorovih svjedočanstava, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobijaju u prostoru pozorišne reprezentacije.

U nastojanju da porodične epizode koje čine okosnicu Frljićevog teksta izvedu što vjerodostojnije, glumci su početkom 2011. proveli mjesec dana s njegovom porodicom u u Teksasu, u kojem trenutno žive.

Glumci su u mjesec dana, uz posmatranje njihove dnevne rutine, razgovora i neobavezna druženja, napravili i nekoliko proba kojima su prisustvovali Frljićevi roditelji i sestra.

Probe su rezultirale dugim raspravama u kojima su roditelji i sestra pokušavali glumcima objasniti da to što oni pripremaju nije istina, da se stvari nisu dogodile tako, da niko od njih nije rekao to i to, a da se neke stvari o kojima govore nisu uopšte dogodile.

Uloge u predstavi tumače: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković.

Karte su u prodaji na biletarnici Dvorca kralja Nikole u periodu od 17h do 20h, dok se na dan igranja predstave iste mogu kupiti u hotelu „Korali“ u istom terminu. Cijena karte iznosi 5 eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR